Centrum menselijke erfelijkheid

Het centrum menselijke erfelijkheid (CME) geeft informatie over erfelijkheid aan personen en families die geconfronteerd worden met aangeboren afwijkingen.

Afspraak bij u in de buurt? Onze artsen doen ook consultaties in andere ziekenhuizen (pdf).

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Vraag een diagnostische test aan

Professionals kunnen zelf een diagnostische test aanvragen. Volg de juiste instructies voor staalafnames en gebruik de correcte aanvraagformulieren. U vindt hier ook de doorlooptijden voor de verschillende diagnostische testen in onze laboratoria.

Vraag nu als professional een diagnostische test aan

Over ons

RIZIV-erkenning

  • Het laboratorium is erkend door het RIZIV.

  • RIZIV-erkenningsnummer: 82499092-996.

ISO-accreditatie

Steun ons onderzoek

CME Genetica en Maatschappij

Dankzij uw financiële steun kunnen we alle wetenschappelijke inspanningen rond genetica in de maatschappij coördineren en kunnen we mensen, organisaties en officiële instanties helpen antwoorden te formuleren op de vele vragen die rijzen.
Steun dit fonds

Exceptional Kids Fonds

Het fonds steunt fundamentele wetenschappers die hopen meer inzichten te krijgen in zeldzamen genetische aandoeningen zodat ouders beter begeleid kunnen worden en beter weten waar ze aan toe zijn. Elke gift maakt het verschil.
Steun dit fonds

22q11 DS / Vecarfa Fonds

1 op 4 000 pasgeborenen lijdt aan 22q11 DS, een aangeboren genetische aandoening veroorzaakt door het ontbreken van een stukje op de lange arm van chromosoom 22. In het CME buigen ze zich intensief over deze aangeboren aandoening en dat kunnen ze blijven doen dankzij dit fonds.
Steun dit fonds

Fonds Herman Van den Berghe

Het fonds nodigt elk jaar een gerenommeerde buitenlandse wetenschapper uit, in de eerste plaats om een publieke lezing te geven, maar ook om beginnende onderzoekers wegwijs te maken in het vakgebied.
Steun dit fonds

Fonds Inès Costa

Na het overlijden van hun 24-jarige dochter Inès wilden haar ouders het wetenschappelijke onderzoek steunen naar neurofibromatosis type 1, de erfelijke aandoening waaraan Inès leed en die voorkomt bij ongeveer 1 op 2.500 pasgeborenen.
Steun dit fonds

Phelan-McDermid syndroom (22q13 DS) Fonds

Het leven van kinderen met Phelan-McDermid, ook gekend als de 22q13-deletie, is een beproeving. Het is een zeldzame genetische afwijking met een ontwikkelingsvertraging als gevolg. Een vroege diagnose en intensiever onderzoek kunnen voor deze patiënten het verschil maken. Daarom is er dit fonds.
Steun dit fonds

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Centrum menselijke erfelijkheid
Herestraat 49
3000 Leuven

Er worden geen inhoudelijke vragen over verslagen en resultaten via telefoon beantwoord. Maak hiervoor een afspraak.

Laatste aanpassing: 22 februari 2023