Kankerbehandeling aan huis

16 september 2023

Net voor de zomer kondigde minister Frank Vandenbroucke een wettelijk en financieel kader aan voor thuishospitalisatie bij kanker. UZ Leuven werkte drie jaar mee aan een pilootproject met de overheid voor oncologische behandelingen aan huis. Het oncologisch zorgteam werkte daarvoor samen met het Wit-Gele Kruis, i-mens, zelfstandige thuisver-pleegkundigen en de huisartsenvereniging.

Patiënten in het pilootproject waren alvast erg tevreden over hun volledige of gedeeltelijke behandeling thuis, al is zo’n thuisbehandeling natuurlijk niet voor iedereen mogelijk.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Onderzoekers ontwikkelen manier om immunotherapie beter te laten aanslaan bij melanoompatiënten

9 januari 2024
Leuvense onderzoekers hebben een nieuwe manier ontwikkeld om immunotherapie beter te laten aanslaan bij melanoompatiënten die momenteel niet op hun behandeling reageren. Door een specifiek type melanoomcellen in het vizier te nemen, kan de reactie op immunotherapie verbeteren.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Informatieve filmpjes voor kankerpatiënten

12 mei 2023
Wie met een kankerbehandeling begint, heeft vaak nog heel wat vragen en bezorgdheden. In drie nieuwe informatieve filmpjes op de UZ Leuven-website leggen zorgverleners uit wat bepaalde kankerbehandelingen precies inhouden.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Eerste bewezen geneesmiddel voor agressieve desmoïdtumoren

9 maart 2023
Leuvense onderzoekers werkten mee aan een gloednieuwe gamma-secretase inhibitor voor zeldzame bindweefseltumoren. "Het is de eerste keer dat we met overtuigende wetenschappelijke evidentie een geneesmiddel tegen agressieve desmoïdtumoren vonden."
Lees meer
Laatste aanpassing: 16 september 2023