Medewerkers aan het woord

Welke zorgverleners en paramedici kom je allemaal tegen in het protoncentrum? Hoe ziet hun werkdag eruit en wat is er zo bijzonder aan werken in PARTICLE? Ze vertellen het je graag zelf.
Dr. Karen Van Beek is radiotherapeut-oncoloog en gespecialiseerd in kinderoncologie. "Ik vind het bijzonder om kinderen uit het hele land hier te ontvangen en daarvoor te kunnen zorgen. Dat we alle expertise rond het bestralen van kinderkanker hier in Leuven kunnen bundelen, is een uniek en een groot voordeel."
Anneleen is medisch stralingsfysicus, gespecialiseerd in de hersen- en hoofd-halsregio. Achter de schermen zorgt ze er samen met haar collega's onder andere voor dat het protontherapietoestel tiptop werkt en de juiste dosis straling levert. Verborgen, maar belangrijk werk dus.
Dr. Dario Di Perri is radiotherapeut-oncoloog en gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met hersentumoren en pediatrische patiënten. Hij is arts in de Cliniques Universitaires Saint-Luc, een partnerziekenhuis van PARTICLE, en werkt elke dinsdag in Leuven.
Inge is datamanager binnen het protontherapiecentrum. Zij zorgt voor de administratieve opvolging van elke patiënt die in het centrum behandeld wordt, onder andere door de aanvraagdossiers voor protontherapie op orde te stellen, afspraken in te plannen en allerlei gegevens over de patiënten te registeren.
Als zorgcoördinator kinderoncologie begeleidt Thamara jonge patiënten die hun behandeltraject bij PARTICLE starten. “Je wordt door zoveel verschillende zorgverleners gezien, op zoveel verschillende locaties, dat het heel handig is om een aanspreekpunt hebben. Wij kunnen het volledige plaatje aan de mensen uitleggen."
Antoine Delor, medisch stralingsfysicus in de Cliniques Universitaires Saint-Luc, is één dag per week te vinden in PARTICLE. Dan legt hij zich vooral toe op de kwaliteitscontroles van de machine, wat essentieel is voor een goed verloop van de behandelingen.
Loreen Raymaekers is radiotherapeut-technoloog bij PARTICLE. Samen met haar collega’s voert ze de bestralingen uit, van het ontvangen van de patiënten tot het bedienen van het protontherapietoestel.
Astrid Van Laere is sociaal werkster op de diensten kinderoncologie en radiotherapie. Ze bereidt jonge patiënten voor op een radiotherapiebehandeling en ondersteunt hun ouders bij allerlei praktische en psychosociale vragen.
Laatste aanpassing: 23 april 2024