Betere bereikbaarheid voor semi-dringende aandoeningen bewegingsstelsel

5 november 2020
Een recent initiatief van de dienst orthopedie UZ Leuven biedt een betere bereikbaarheid voor patiënten met semi-dringende aandoeningen van het bewegingsstelsel.

Voortaan kunt u op verschillende momenten bij de dienst orthopedie terecht voor semi-dringende afspraken en nazicht door een arts-chirurg gespecialiseerd in aandoeningen van het bewegingsstelsel onder supervisie van onze vaste medische stafleden orthopedie.

Een semi-dringende afspraak is een raadpleging voor een problematiek die liefst binnen 48 uur tot twee weken onderzocht wordt door een orthopedisch chirurg. Deze afspraken kunnen enkel door de doorverwijzend arts aangevraagd worden.

Voor zeer ernstige en/of levensbedreigende situaties kunt u natuurlijk nog altijd op de dienst spoedgevallen terecht.

We hopen hiermee tegemoet te komen in de uitdaging om onze patiënten een tijdige en kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden, ook tijdens deze COVID-19-epidemie.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Orthopedie"

Start raadplegingen campus Kortenberg

29 oktober 2020
De dienst orthopedie zal geleidelijk aan verscheidene raadplegingen openen in Kortenberg. Op deze manier wenst de dienst orthopedie haar kwaliteitsvolle zorg toegankelijker te maken voor patiënten die woonachtig zijn in de rand van Brussel.
Lees meer
Meer nieuws over "Orthopedie"

Leuvense onderzoekers gaan biologisch botweefsel kweken op grote schaal

3 januari 2020
Onderzoekers zijn erin geslaagd organisch botweefsel te kweken op de manier waarop botweefsel bij een embryo ontstaat. "We verwachten de eerste levende implantaten via deze methode bij patiënten over vier jaar”.
Lees meer
Meer nieuws over "Orthopedie"

Geneesmiddel dat complexe handchirurgie kan vermijden niet meer beschikbaar in België

11 december 2019
Een geneesmiddel voor de ziekte van Dupuytren, een aandoening van de hand die bij 1 op 3 vijftigplussers voorkomt, wordt binnenkort niet meer geleverd in België. Nochtans kon dankzij het geneesmiddel, dat in de VS geproduceerd wordt, de helft van alle operaties bij Dupuytrenpatiënten vermeden worden.
Lees meer
Laatste aanpassing: 5 november 2020