Selena (25) en Rafiël (22)

12 mei 2023

- kinderziekenhuis

Kleine, zwarte haartjes pieken uit het wollige pakje van Shayliënne, 13 dagen oud. Haar ouders hebben net ge-ruststellend nieuws gekregen.

Selena herstelt nog van de keizersnede waarmee dochter Shayliënne ter wereld kwam. Ook hun zoontje werd twee jaar geleden via een spoedkeizersnede geboren.

Vandaag hebben ze een afspraak voor een ruis in het hartje van hun pasgeboren baby. Artsen in het ziekenhuis van Geel verwezen hen naar hier voor verder onderzoek.
 

“Eerlijk, ik heb vannacht geen oog dichtgedaan”, vertelt jonge papa Rafiël. “Het idee dat er met ons  meisje iets mis kan zijn, geeft me veel stress. Maar we hebben net goed nieuws gekregen. Er is een klein gaatje in het tussenschot in haar hart, maar het zal waarschijnlijk vanzelf goedkomen.”

Shayliënne is zich van niets bewust, ze slaapt warm ingeduffeld in haar papa’s armen. Het koppel wil eerst even bekomen, van de bevalling en van de ongerustheid. “Maar dan willen we op vakantie gaan”, vertelt Selena. Waar naartoe weten ze nog niet. “Als het maar een warm land is”, lacht Rafiël.

Onze reporter trekt door de gangen van campus Gasthuisberg en meet de hartslag van mensen die hier passeren. Het jaar is alweer halfweg: in deze editie polsen we naar de plannen en vooruitzichten van patiënten in 2023.

Laatste aanpassing: 12 mei 2023