Corina (50)

12 mei 2023

- oogheelkunde

Haar rechteroog is zo goed als blind, maar haar passie voor fotografie blijft onverminderd. Binnenkort fotografeert ze een oehoe: “Het geeft me een kick, zo’n schitterend roofdier op mijn arm mogen houden.”

“Al meer dan tien jaar heb ik een ontsteking op de spieren van mijn rechteroog. Dat hangt samen met mijn reuma en ziekte van Crohn.”

Haar ex-man en goede vriend Lorenzo vergezelt haar vandaag op de raadpleging. Ze zijn allebei hobby­fotograaf. Het liefst fotografeert Corina dieren en natuurbeelden. Lorenzo: “Ze zal het zelf niet zeggen, maar ze heeft al twee boeken over konijnengedrag uitgegeven.” 

Voor ze haar werk om gezondheidsredenen moest staken, was Corina dierenartsassistent. “Nu werk ik als vrijwil-liger in een bibliotheek, al zijn er dagen dat ik in bed moet blijven.”

Binnenkort zal ze een heel bijzonder dier fotograferen: een grote oehoe. “Daar kijk ik echt naar uit.” Zo’n beest is enorm groot, zal die wel te houden zijn op haar slanke arm? Corina lacht: “Vergis je niet, die oehoe heeft lichte beenderen om te kunnen zweven. En mocht mijn lichaam lastig doen die dag, dan heb ik al twee vervangdata.”
 

Onze reporter trekt door de gangen van campus Gasthuisberg en meet de hartslag van mensen die hier passeren. Het jaar is alweer halfweg: in deze editie polsen we naar de plannen en vooruitzichten van patiënten in 2023.

Laatste aanpassing: 12 mei 2023