Ilyas (36) en Nargiz (30)

12 mei 2023

- kinderziekenhuis

Kleine Yade (5) en Sinan (3) mogen na de raadpleging nog even spelen in het speelhuisje van het kinderziekenhuis. Dadelijk rijden ze met hernieuwde moed terug naar Limburg.

Ilyas en Nargiz maken zich ongerust over hun jongste, Sinan. Ze zijn al enkele jaren op zoek naar de reden waarom hij zo klein van gestalte blijft.

Nargiz: “Hij groeide als baby veel te weinig, dat zagen we in vergelijking met zijn oudere zus. Sinan had last van reflux. Er zijn wel meer baby’s die dat hebben, maar ze groeien er meestal uit. Hij niet.” 

Er volgden veel testen, in Limburg en in UZ Leuven. “Het was heel frustrerend, de artsen begrepen maar niet wat er aan de hand was. Nu hebben we eindelijk meer duidelijkheid: onze zoon heeft een ontsteking in de slokdarm, waardoor hij veel zuur te verwerken krijgt en moeite heeft met eten.” 

De artsen begrepen niet wat er aan de hand was

“Onze oudste is een rustig meisje, Yade tekent en knutselt graag. Sinan is echt een spring-in-’t-veld.” Ilyas lacht: “Hij mag dan klein zijn, hij stoeit en vecht het liefst, er zit veel energie in ons kereltje.” De nieuwe medicatie die de arts vandaag heeft voorgeschreven, stemt de ouders hoopvol. Als hij nu toch maar eens zou beginnen groeien! 

Het zijn heftige jaren geweest, met corona, twee kleine kinderen, medische testen en tussendoor ook nog de bouw van een huis. Nargiz weet wat ze nog wil doen in 2023: “Ik hoop dat we dit jaar eens op vakantie kunnen gaan.”

Zij is afkomstig uit Azerbeidzjan en kwam als kind naar België. De familie van Ilyas is al sinds drie generaties in België. Veel mogelijke bestemmingen dus om met hun kroost op vakantie te gaan. “Ik wil ook wel eens tijd om een goed boek te lezen!”, droomt Nargiz. “Niks voor mij, laat mij maar klinkers leggen in de tuin”, zegt Ilyas.
 

Onze reporter trekt door de gangen van campus Gasthuisberg en meet de hartslag van mensen die hier passeren. Het jaar is alweer halfweg: in deze editie polsen we naar de plannen en vooruitzichten van patiënten in 2023.

Laatste aanpassing: 12 mei 2023