Ontdek het nieuwe gebouw voor vrouw, kind en erfelijkheid

6 mei 2019

UZ Leuven opende op vrijdagavond 3 mei 2019 officieel het gloednieuwe gebouw 'Vrouw, kind en erfelijkheid'. Op een oppervlakte van 38.000 m² herbergt het pand vijf medische diensten: kindergeneeskunde, gynaecologie en verloskunde, één raadpleging menselijke erfelijkheid (genetica), één hospitalisatieafdeling urologie en één hospitalisatieafdeling neonatologie.

Nieuwbouw vrouw, kind en erfelijkheid

Nieuwbouw vrouw, kind en erfelijkheid. Uitzonderlijke architectuur zorgt voor geïntegreerd traject voor de patiënt en diepgaande samenwerking tussen disciplines.

 

 

 

Het gebouw brengt zorg voor kinderen en vrouwen en de raadplegingen rond erfelijkheid samen, klaar voor de geneeskunde van vandaag én de toekomst.

Het gebouw beschikt over ruime en lichte patiëntenkamers op elke afdeling, waar niet alleen ingezet wordt op kwalitatieve zorg, maar ook op rust, veiligheid en comfort voor de patiënt.

Naast hoogstaande medische, verpleegkundige en paramedische zorg dragen ook die elementen bij aan het herstel van de patiënt. Ziekte gaat immers gepaard met stress. Tijdens een opname zijn rust en comfort belangrijk om meer veerkracht te krijgen in die periode van stress. Ruimte en licht kunnen het genezingsproces bevorderen.

Lees meer over dit nieuwe gebouw.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Centrum menselijke erfelijkheid"

UZ Leuven gaat samenwerking aan met 14 ziekenhuizen voor next generation sequencing

3 juni 2019
Next generation sequencing (NGS) is een techniek in volle evolutie. De test gaat na of er genafwijkingen zoals mutaties aanwezig zijn in kankercellen. Het NGS-netwerk neemt deel aan een proefproject van de federale overheid om het gebruik van NGS in de kankerzorg uit te bouwen.
Lees meer
Meer nieuws over "Gynaecologie en verloskunde"

Ingreep bij goedaardige eierstoktumoren niet altijd nodig

6 februari 2019
Niet alle eierstoktumoren hebben een chirurgische behandeling nodig. In vele gevallen van goedaardige tumoren kan opvolging zonder een operatie een veilige optie zijn. Zo worden complicaties na de ingreep vermeden. Ook de kosten voor de gezondheidszorg kunnen gedrukt worden.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Identieke tweeling brengt nieuwe genetische oorzaak voor artritis aan het licht

24 januari 2019
Onderzoek van UZ Leuven, het VIB en de KU Leuven heeft bij een identieke tweeling met artritis een genetische fout ontdekt die een heel vroege vorm van chronische gewrichtsontsteking kan veroorzaken. De onderzoeksresultaten kunnen helpen om geschikte behandelingen voor artritis bij kinderen te ontwikkelen.
Lees meer
Laatste aanpassing: 24 januari 2020