Ontdek het nieuwe gebouw voor vrouw, kind en erfelijkheid

6 mei 2019

UZ Leuven opende op vrijdagavond 3 mei 2019 officieel het gloednieuwe gebouw 'Vrouw, kind en erfelijkheid'. Op een oppervlakte van 38.000 m² herbergt het pand vijf medische diensten: kindergeneeskunde, gynaecologie en verloskunde, één raadpleging menselijke erfelijkheid (genetica), één hospitalisatieafdeling urologie en één hospitalisatieafdeling neonatologie.

Nieuwbouw vrouw, kind en erfelijkheid

Nieuwbouw vrouw, kind en erfelijkheid. Uitzonderlijke architectuur zorgt voor geïntegreerd traject voor de patiënt en diepgaande samenwerking tussen disciplines.

 

 

 

Het gebouw brengt zorg voor kinderen en vrouwen en de raadplegingen rond erfelijkheid samen, klaar voor de geneeskunde van vandaag én de toekomst.

Het gebouw beschikt over ruime en lichte patiëntenkamers op elke afdeling, waar niet alleen ingezet wordt op kwalitatieve zorg, maar ook op rust, veiligheid en comfort voor de patiënt.

Naast hoogstaande medische, verpleegkundige en paramedische zorg dragen ook die elementen bij aan het herstel van de patiënt. Ziekte gaat immers gepaard met stress. Tijdens een opname zijn rust en comfort belangrijk om meer veerkracht te krijgen in die periode van stress. Ruimte en licht kunnen het genezingsproces bevorderen.

Lees meer over dit nieuwe gebouw.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Centrum menselijke erfelijkheid"

Genetische NIPT-test toont aan of moeder draagster is van ziekte van Duchenne

4 september 2019
Uit een studie van het centrum voor menselijke erfelijkheid Leuven blijkt voor het eerst dat de niet-invasieve prenatale test (NIPT) ook afwijkingen gelinkt aan de spierziekte van Duchenne in het DNA van de moeder kan aantonen.
Lees meer
Meer nieuws over "Gynaecologie en verloskunde"

100.000 baby’s gescreend in studie om risico op type 1 diabetes op te sporen

31 juli 2019
In 2015 werd het globale platform voor de preventie van auto-immune diabetes (GPPAD) opgericht. Het platform biedt infrastructuur voor studies die zuigelingen met een verhoogd genetisch risico op diabetes type 1 opsporen. Onlangs werd de honderdduizendste baby, Arthur uit Dresden, met succes gescreend.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Nieuwe app berekent juiste dosis enzymen voor mucopatiënten

26 maart 2018
In UZ Leuven loopt momenteel een internationale studie waarin een nieuwe app getest wordt bij kinderen met mucoviscidose. Met de app kunnen mucopatiënten de ideale dosis berekenen van de enzymen die ze moeten innemen om voedsel goed te kunnen verteren.
Lees meer
Laatste aanpassing: 17 februari 2020