Jonge patiënten ontpoppen zich tot kunstenaars in coronaperiode

30 april 2021
Op deze pagina

In april 2020, een maand nadat ons land voor het eerst op slot ging, ontpopten de jonge patiënten in het kinderziekenhuis van UZ Leuven zich tot echte kunstenaars. Het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis lanceerde samen met het spelbegeleidingsteam het project #kunstuitmijnkamer.

De kinderen en jongeren kregen de kans om hun gevoelens, gedachten en verbeelding tijdens de coronaperiode de vrije loop te laten en vorm te geven op een schilderdoek. Maar liefst 125 creatieve kinderen maakten een uniek canvas. Samen vormen de werken een inspirerende collectie met diverse onderwerpen, kleuren en technieken.

(lees verder onder de foto)

De jonge kamerkunstenaars verdienen een applaus voor hun moed en doorzettingsvermogen het voorbije jaar én oprechte dank voor de prachtige kunstwerken die ze aan het ziekenhuis schenken. Allemaal zijn ze een teken van veerkracht en hoop in deze moeilijke periode.

Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen de knappe creaties nu bewonderen in het kinderziekenhuis. Je vindt de expo in de gang van de ontvangsthal naar de liften. Scan zeker de QR-codes bij de namen van de kunstenaars om wat meer over hen te weten te komen.

Online expo

Wie niet in het ziekenhuis hoeft te zijn, kan hieronder meegenieten van de kunstwerken.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

Een zeepaardje als vriendje

19 maart 2021
Je eigen vis of zeepaardje creëren en er daarna mee spelen op een enorme videowall: naar het ziekenhuis komen is een tikje leuker geworden voor kinderen.
Lees meer
Laatste aanpassing: 1 juni 2021