Jonge patiënten ontpoppen zich tot kunstenaars in coronaperiode

30 april 2021
Op deze pagina

In april 2020, een maand nadat ons land voor het eerst op slot ging, ontpopten de jonge patiënten in het kinderziekenhuis van UZ Leuven zich tot echte kunstenaars. Het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis lanceerde samen met het spelbegeleidingsteam het project #kunstuitmijnkamer.

De kinderen en jongeren kregen de kans om hun gevoelens, gedachten en verbeelding tijdens de coronaperiode de vrije loop te laten en vorm te geven op een schilderdoek. Maar liefst 125 creatieve kinderen maakten een uniek canvas. Samen vormen de werken een inspirerende collectie met diverse onderwerpen, kleuren en technieken. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen de knappe creaties nu bewonderen in het kinderziekenhuis.

(lees verder onder de foto)

De jonge kamerkunstenaars verdienen een applaus voor hun moed en doorzettingsvermogen het voorbije jaar én oprechte dank voor de prachtige kunstwerken die ze aan het ziekenhuis schenken. Allemaal zijn ze een teken van veerkracht en hoop in deze moeilijke periode.

Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen de knappe creaties nu bewonderen in het kinderziekenhuis. Je vindt de expo in de gang van de ontvangsthal naar de liften. Scan zeker de QR-codes bij de namen van de kunstenaars om wat meer over hen te weten te komen.

Online expo

Wie niet in het ziekenhuis hoeft te zijn, kan hieronder meegenieten van de kunstwerken.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

Twinningproject ECFS - Bucharest

21 december 2022
Het mucocentrum werkt sinds 2020 samen met het kinderziekenhuis Grigore Alexandrescu in Boekarest. Door de COVID-pandemie, duurde het echter tot eind 2022 vooraleer kinderlongarts prof. dr. Mieke Boon en kinesiste Myriam Vreys, naar het centrum in Boekarest konden gaan om ervaringen uit te wisselen. Lees hun verhaal.
Lees meer
Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

Erky bij kinderdialyse

9 december 2022
Op 5 december kwam Erky op bezoek bij het team van kinderdialyse. Erky is de mascotte van ERKnet en bezoekt op een heuse Europese tournee alle erkende centers van zeldzame nierziekten.
Lees meer
Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

Visjes kijken in het kinderziekenhuis

18 november 2021
Midden in het dagziekenhuis kinderen kunnen de patiënten sinds kort kleurrijke warmwatervissen spotten: een groot aquarium zorgt er voor afleiding tussen onderzoeken en behandelingen in.
Lees meer
Laatste aanpassing: 22 februari 2022