Jonge patiënten ontpoppen zich tot kunstenaars in coronaperiode

30 april 2021
Op deze pagina

In april 2020, een maand nadat ons land voor het eerst op slot ging, ontpopten de jonge patiënten in het kinderziekenhuis van UZ Leuven zich tot echte kunstenaars. Het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis lanceerde samen met het spelbegeleidingsteam het project #kunstuitmijnkamer.

De kinderen en jongeren kregen de kans om hun gevoelens, gedachten en verbeelding tijdens de coronaperiode de vrije loop te laten en vorm te geven op een schilderdoek. Maar liefst 125 creatieve kinderen maakten een uniek canvas. Samen vormen de werken een inspirerende collectie met diverse onderwerpen, kleuren en technieken. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen de knappe creaties nu bewonderen in het kinderziekenhuis.

(lees verder onder de foto)

De jonge kamerkunstenaars verdienen een applaus voor hun moed en doorzettingsvermogen het voorbije jaar én oprechte dank voor de prachtige kunstwerken die ze aan het ziekenhuis schenken. Allemaal zijn ze een teken van veerkracht en hoop in deze moeilijke periode.

Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen de knappe creaties nu bewonderen in het kinderziekenhuis. Je vindt de expo in de gang van de ontvangsthal naar de liften. Scan zeker de QR-codes bij de namen van de kunstenaars om wat meer over hen te weten te komen.

Online expo

Wie niet in het ziekenhuis hoeft te zijn, kan hieronder meegenieten van de kunstwerken.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

Brochure helpt jongvolwassenen met CP bij overgang naar volwassenen-geneeskunde

6 november 2023
Om jongvolwassenen met cerebrale parese te begeleiden en bij de overgang van kindergeneeskunde naar volwassenengeneeskunde, ontwikkelde het CP-team een brochure die de verschillende aspecten van die overstap toelicht.
Lees meer
Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

Kinderdiabetesteam neemt Instagram over

6 november 2023
Op woensdag 8 november 2023 nam ons kinderdiabetesteam de Instagram-account van UZ Leuven voor 1 dag over. Herbekijk de take-over via onze Stories.
Lees meer
Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

COVID-19-vaccinatie voor kinderen onder 18 jaar

12 oktober 2023
Lees meer
Laatste aanpassing: 23 oktober 2023