Belangrijke info voor patiënten met pomptype 780G

28 september 2021
Gebruikers van de MiniMed Mobile-, Carelink Connect en de Guardian Connect-app (Medtronic) kunnen problemen ondervinden met die app na een update van de besturingssysteem op hun Android of Apple smartphone.
Medtronic 780G insulinepomp

De firma vraagt met aandrang om de automatische software-updates van Apple (iOS 15) en Android (OS 12) tijdelijk uit te schakelen om te voorkomen dat de apps van Medtronic onbedoeld niet meer werken op uw mobiele apparaat.

Voor Android

  • Stap 1: ga naar 'Instellingen' en tik op 'Software-update'.
  • Stap 2: schakel 'Automatisch downloaden via wifi' uit.

Voor iOS (iPhone/Apple)

  • Stap 1: ga naar 'Instellingen' en tik op 'Algemeen'.
  • Stap 2: tik op 'Software-update'
  • Stap 3: tik op 'Automatische updates'
  • Stap 4: schakel 'Download iOS-updates uit.

Wanneer kunt u weer updaten?

De firma Medtronic heeft de nieuwe besturingssystemen uitvoerig getest en hun apps compatibel gemaakt. U kunt dus de nodige update van het besturingssysteem van uw smartphone uitvoeren.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Endocrinologie"

5x de bijnier

12 mei 2023
Nog nooit van de bijnieren gehoord? Nochtans zijn die twee kleine organen vlak bij de nieren erg belangrijk: ze bepalen voor een groot deel hoe je je voelt. Onze specialist loodst ons door het mysterieuze orgaan in vijf weetjes.
Lees meer
Meer nieuws over "Endocrinologie"

UZ Leuven bouwt referentiecentrum andrologie uit

3 mei 2023
Het Leuvense opleidingscentrum andrologie voldoet ook dit jaar opnieuw aan de vereisten van de driejaarlijkse controle door de European Academy of Andrology. Het centrum behoudt zo zijn positie als een van de 25-tal Europese centres of excellence voor andrologie.
Lees meer
Meer nieuws over "Endocrinologie"

100 jaar insuline

10 september 2021
Lange tijd was diabetes type 1 een doodvonnis. Dat veranderde met de ontdekking van insuline, een levensbelangrijk hormoon dat 100 jaar geleden voor het eerst als geneesmiddel werd toegediend. Professor Chantal Mathieu gidst ons door de insulinegeschiedenis.
Lees meer
Laatste aanpassing: 8 november 2021