Belangrijke info voor patiënten met pomptype 780G

28 september 2021
Gebruikers van de MiniMed Mobile-, Carelink Connect en de Guardian Connect-app (Medtronic) kunnen problemen ondervinden met die app na een update van de besturingssysteem op hun Android of Apple smartphone.
Medtronic 780G insulinepomp

De firma vraagt met aandrang om de automatische software-updates van Apple (iOS 15) en Android (OS 12) tijdelijk uit te schakelen om te voorkomen dat de apps van Medtronic onbedoeld niet meer werken op uw mobiele apparaat.

Voor Android

  • Stap 1: ga naar 'Instellingen' en tik op 'Software-update'.
  • Stap 2: schakel 'Automatisch downloaden via wifi' uit.

Voor iOS (iPhone/Apple)

  • Stap 1: ga naar 'Instellingen' en tik op 'Algemeen'.
  • Stap 2: tik op 'Software-update'
  • Stap 3: tik op 'Automatische updates'
  • Stap 4: schakel 'Download iOS-updates uit.

Wanneer kunt u weer updaten?

De firma Medtronic heeft de nieuwe besturingssystemen uitvoerig getest en hun apps compatibel gemaakt. U kunt dus de nodige update van het besturingssysteem van uw smartphone uitvoeren.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Endocrinologie"

100 jaar insuline

10 september 2021
Lange tijd was diabetes type 1 een doodvonnis. Dat veranderde met de ontdekking van insuline, een levensbelangrijk hormoon dat 100 jaar geleden voor het eerst als geneesmiddel werd toegediend. Professor Chantal Mathieu gidst ons door de insulinegeschiedenis.
Lees meer
Meer nieuws over "Endocrinologie"

9 x Schildklier

3 januari 2021
De schildklier is een klein, maar levensbelangrijk radartje in ons lichaam. Van de onterechte stempel ‘dikmaker’ tot de opmars van schildklierkanker en het verband met radioactiviteit en kernrampen: prof. dr. Brigitte Decallonne, endocrinoloog in UZ Leuven, loodst ons door de fascinerende wereld van het orgaantje.
Lees meer
Meer nieuws over "Endocrinologie"

Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft groen licht voor richtlijnen klinische studies naar type 1-diabetes

13 maart 2020
INNODIA gaat een stap verder in de strijd tegen type 1-diabetes. Na positief advies van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) voor hun 'Masterprotocol voor klinische studies', kunnen studies opgezet worden met als doel de ziekte tegen te houden.
Lees meer
Laatste aanpassing: 8 november 2021