40.000 x merci

1 maart 2019

Kerst ligt alweer ver achter ons, maar de nawerking ervan voelen we nog in de lente. Elk jaar staat tijdens de Leuvense kerstmarkt een goed doel centraal, de voorbije editie was dat het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds van de KU Leuven.

Dankzij meer dan 350 vrijwilligers die kaarsjes, sleutelhangers, knuffels en boekjes verkochten, zamelde het fonds een recordbedrag van 40 049 euro in.

Het fonds steunt onderzoek naar het voorkomen en genezen van type 1 diabetes, een vorm van suikerziekte die kinderen en jonge volwassenen treft.

Hippo & Friends bedankt iedereen die een bijdrage deed.

Lees meer over het Hippo & Friends fonds.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Endocrinologie"

5x de bijnier

12 mei 2023
Nog nooit van de bijnieren gehoord? Nochtans zijn die twee kleine organen vlak bij de nieren erg belangrijk: ze bepalen voor een groot deel hoe je je voelt. Onze specialist loodst ons door het mysterieuze orgaan in vijf weetjes.
Lees meer
Meer nieuws over "Endocrinologie"

UZ Leuven bouwt referentiecentrum andrologie uit

3 mei 2023
Het Leuvense opleidingscentrum andrologie voldoet ook dit jaar opnieuw aan de vereisten van de driejaarlijkse controle door de European Academy of Andrology. Het centrum behoudt zo zijn positie als een van de 25-tal Europese centres of excellence voor andrologie.
Lees meer
Meer nieuws over "Endocrinologie"

Belangrijke info voor patiënten met pomptype 780G

28 september 2021
Gebruikers van de MiniMed Mobile-, Carelink Connect en de Guardian Connect-app (Medtronic) kunnen problemen ondervinden met die app na een update van de besturingssysteem op hun Android of Apple smartphone.
Lees meer
Laatste aanpassing: 6 mei 2021