40.000 x merci

1 maart 2019

Kerst ligt alweer ver achter ons, maar de nawerking ervan voelen we nog in de lente. Elk jaar staat tijdens de Leuvense kerstmarkt een goed doel centraal, de voorbije editie was dat het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds van de KU Leuven.

Dankzij meer dan 350 vrijwilligers die kaarsjes, sleutelhangers, knuffels en boekjes verkochten, zamelde het fonds een recordbedrag van 40 049 euro in.

Het fonds steunt onderzoek naar het voorkomen en genezen van type 1 diabetes, een vorm van suikerziekte die kinderen en jonge volwassenen treft.

Hippo & Friends bedankt iedereen die een bijdrage deed.

Lees meer over het Hippo & Friends fonds.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Endocrinologie"

Belangrijke info voor patiënten met pomptype 780G

28 september 2021
Gebruikers van de MiniMed Mobile-, Carelink Connect en de Guardian Connect-app (Medtronic) kunnen problemen ondervinden met die app na een update van de besturingssysteem op hun Android of Apple smartphone.
Lees meer
Meer nieuws over "Endocrinologie"

100 jaar insuline

10 september 2021
Lange tijd was diabetes type 1 een doodvonnis. Dat veranderde met de ontdekking van insuline, een levensbelangrijk hormoon dat 100 jaar geleden voor het eerst als geneesmiddel werd toegediend. Professor Chantal Mathieu gidst ons door de insulinegeschiedenis.
Lees meer
Meer nieuws over "Endocrinologie"

9 x Schildklier

3 januari 2021
De schildklier is een klein, maar levensbelangrijk radartje in ons lichaam. Van de onterechte stempel ‘dikmaker’ tot de opmars van schildklierkanker en het verband met radioactiviteit en kernrampen: prof. dr. Brigitte Decallonne, endocrinoloog in UZ Leuven, loodst ons door de fascinerende wereld van het orgaantje.
Lees meer
Laatste aanpassing: 6 mei 2021