In beeld: Tom Boonen als supporter

1 maart 2019
“En is het eten hier een beetje ok?” Tom Boonen kwam onlangs op bezoek in de nieuwe therapiezaal kinderorthopedie van campus Gasthuisberg.

Hij wilde er zeker van zijn dat de kinderen, die meestal een lange revalidatie voor de boeg hebben, het naar hun zin hebben in het ziekenhuis. Na hun orthopedische ingreep brengen kinderen al snel twee tot drie maanden door in de therapiezaal.

Als peter van de vzw Move to Improve bracht Tom bovendien een cheque mee van 4.992,87 euro, ingezameld tijdens de Warmste Week. Die cheque zal gebruikt worden om verder te werken aan een fietsgame die de motivatie van revaliderende patiëntjes verhoogt met leuke spelelementen en punten die ze moeten scoren.

De therapiezaal kinderorthopedie verhuisde in het najaar van 2018 van campus Pellenberg naar campus Gasthuisberg, waar ze nu samenhuist met alle afdelingen van kindergeneeskunde en de ziekenhuisschool.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Interactieve e-learning helpt chronisch zieke kinderen en jongeren op weg van kinder- naar volwassenzorg

27 februari 2023
De kinderafdelingen van UZ Leuven lanceren de interactieve tool ‘Onderweg: transitie binnen kindergeneeskunde’ voor chronisch zieke kinderen en jongeren en hun ouders. De vier e-learnings vol tips, informatie en persoonlijke verhalen bieden extra ondersteuning in de aanloop naar de stap van kinder- naar volwassenzorg.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Twinningproject ECFS - Bucharest

21 december 2022
Het mucocentrum werkt sinds 2020 samen met het kinderziekenhuis Grigore Alexandrescu in Boekarest. Door de COVID-pandemie, duurde het echter tot eind 2022 vooraleer kinderlongarts prof. dr. Mieke Boon en kinesiste Myriam Vreys, naar het centrum in Boekarest konden gaan om ervaringen uit te wisselen. Lees hun verhaal.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Erky bij kinderdialyse

9 december 2022
Op 5 december kwam Erky op bezoek bij het team van kinderdialyse. Erky is de mascotte van ERKnet en bezoekt op een heuse Europese tournee alle erkende centers van zeldzame nierziekten.
Lees meer
Laatste aanpassing: 7 mei 2021