In beeld: Tom Boonen als supporter

1 maart 2019
“En is het eten hier een beetje ok?” Tom Boonen kwam onlangs op bezoek in de nieuwe therapiezaal kinderorthopedie van campus Gasthuisberg.

Hij wilde er zeker van zijn dat de kinderen, die meestal een lange revalidatie voor de boeg hebben, het naar hun zin hebben in het ziekenhuis. Na hun orthopedische ingreep brengen kinderen al snel twee tot drie maanden door in de therapiezaal.

Als peter van de vzw Move to Improve bracht Tom bovendien een cheque mee van 4.992,87 euro, ingezameld tijdens de Warmste Week. Die cheque zal gebruikt worden om verder te werken aan een fietsgame die de motivatie van revaliderende patiëntjes verhoogt met leuke spelelementen en punten die ze moeten scoren.

De therapiezaal kinderorthopedie verhuisde in het najaar van 2018 van campus Pellenberg naar campus Gasthuisberg, waar ze nu samenhuist met alle afdelingen van kindergeneeskunde en de ziekenhuisschool.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Waarom vinden we ongezond eten het lekkerst?

9 november 2023
In deze aflevering van de podcast Wetenschapje staan we stil bij de belangrijkste voedingsstoffen en prijzen we gezonde spijzen aan. Een podcast voor kinderen vanaf 8 jaar, met input van onze kinder-endocrinologen.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Brochure helpt jongvolwassenen met CP bij overgang naar volwassenen-geneeskunde

6 november 2023
Om jongvolwassenen met cerebrale parese te begeleiden en bij de overgang van kindergeneeskunde naar volwassenengeneeskunde, ontwikkelde het CP-team een brochure die de verschillende aspecten van die overstap toelicht.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Kinderdiabetesteam neemt Instagram over

6 november 2023
Op woensdag 8 november 2023 nam ons kinderdiabetesteam de Instagram-account van UZ Leuven voor 1 dag over. Herbekijk de take-over via onze Stories.
Lees meer
Laatste aanpassing: 7 mei 2021