Hospitalisatie 26

Deze afdeling voor beroertezorg en voorziet in de verzorging en behandeling van patiënten in de acute fase van een beroerte.

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie 26
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

Parkeren

Contact

Bezoekuren

Bezoek is elke dag mogelijk op vaste tijdstippen en is afhankelijk van de kamer:

  • Kamer 5101 acute box: van 15 tot 16 uur of van 17 tot 18 uur (max. 2 bezoekers tegelijk).
  • Andere kamers 5102 - 5115: van 15 tot 19 uur (max. 3 bezoekers tegelijk)

Respecteer de huisregels

Opname via spoed

De meeste patiënten die symptomen van een CVA of een TIA (transiente ischemische aanval of mini-beroerte) hebben worden via de spoedgevallendienst op de stroke unit opgenomen. Op de spoedgevallendienst wordt bepaald welk type beroerte de patiënt heeft en wordt een initieel behandelingsplan gestart. 

Op de stroke unit wordt nagegaan welk mechanisme verantwoordelijk is voor de beroerte. Dit gebeurt door het uitvoeren van meer gespecialiseerde technische onderzoeken, zoals een MRI-scan, onderzoeken van het hart en van de hersenbloedvaten. Tijdens de opname wordt u begeleid door een team van artsen en gespecialiseerde verpleegkundigen.

De intensieve revalidatie gebeurt onder leiding van een arts die gespecialiseerd is in revalidatie, in samenwerking met een team van kinesisten, logopedisten, ergotherapeuten en een sociaal assistente.

Na de opname

Na de opname gaan patiënten naar huis, naar een revalidatieafdeling of naar een zorgafdeling.

Omdat patiënten die reeds een beroerte gehad hebben een belangrijke kans hebben om een nieuwe beroerte of een hartinfarct te krijgen, worden de meeste patiënten na enkele maanden op de CVA-raadpleging teruggezien. Tijdens deze raadpleging wordt het herstel van de beroerte nagegaan en wordt beslist hoe het risico op een nieuwe beroerte of hartinfarct kan verminderd worden.

Laatste aanpassing: 26 maart 2024