Studiedag geriatrie 'Vallen en breken: voorkomen en genezen'

In deze studiedag getuigen experten en onderzoekers over de stand van zaken en hun bijdrage in het voorkomen en genezen van vallen en breken.
Studiedag geriatrie 2023

Sorry, dit evenement is afgelopen.

Praktisch

6 juni 2023 13:00 - 17:00 Afgelopen
Locatie: Onderwijs & Navorsing I, Centraal Auditorium, campus Gasthuisberg
Prijs: 40 euro
Doelgroep: Artsen, (referentie)verpleegkundigen, (ziekenhuis)apothekers, zorgkundigen, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, sociaal werkers, psychologen, zorgmanagers en beleidsverantwoordelijken in de ouderensector

Vallen en breken: voorkomen en genezen

Valgerelateerde letsels en breuken bij ouderen hebben belangrijke medische, fysieke, psychosociale en economische gevolgen.

De diagnostiek en behandeling van osteoporose zijn sterk geëvolueerd. Met een goede aanpak kunnen osteoporotische breuken vermeden worden.

Met goed georganiseerde valpreventie kunnen eveneens letsels en breuken voorkomen worden. Zowel in Vlaanderen als internationaal werden hiervoor richtlijnen ontwikkeld. Er blijft echter ruimte voor een betere toepassing van valpreventie en osteoporosebehandeling. 

In deze studiedag getuigen experten en onderzoekers over de stand van zaken en hun bijdrage in het voorkomen en genezen van vallen en breken. 

We herdenken met deze studiedag Prof. dr. Steven Boonen, pionier in het onderzoek en de behandeling van osteoporose. Tien jaar geleden ontviel hij ons plots. Steven, deze studiedag is er voor jou.

Presentaties

PDF
Overzicht
PDF - 479.6 Kb
PDF
Evelien Gielen
PDF - 3.7 Mb
PDF
Marian Dejaeger
PDF - 1.39 Mb
PDF
Inge Luyten
PDF - 1.57 Mb
PDF
Julie Meurrens
PDF - 1.6 Mb
PDF
Sara Vandervelde
PDF - 3.5 Mb
PDF
Koen Milisen
PDF - 2.79 Mb

Programma

PDF
Bekijk de flyer
PDF - 1.57 Mb
Laatste aanpassing: 7 juni 2023