Therapietoren campus Pellenberg

E 200
De therapietoren in campus Pellenberg is een innovatief revalidatiecentrum waarin revalidanten terechtkunnen voor hun therapiesessies. Zorg op maat en doorgedreven interactie tussen patiënten en zorgverleners staan er centraal.
Therapietoren

Adres

UZ Leuven campus Pellenberg
Therapietoren
Weligerveld 1
3212 Pellenberg

Ligging en bereikbaarheid

    • U bereikt de therapietoren via de inkomhal van het revalidatiecentrum.
    • Volg daar de signalisatie ‘Therapietoren’.
    • Voorbij het onthaal neemt u de gang rechts en dan onmiddellijk de trap of lift naar verdieping -1.
    • Als u op -1 uit de lift stapt of uit de traphal komt, gaat u naar links tot aan de ingang van de therapietoren.

Contact

Buitenbeelden therapietoren en foto van zwembad op de bovenste verdieping

Over de therapietoren

Patiënten die langdurig revalideren hebben nood aan een locatie afgestemd op hun specifieke fysieke en mentale noden in een omgeving die hun tegelijkertijd rust en stimulansen biedt.

De therapietoren in campus Pellenberg is een innovatief revalidatiecentrum waarin revalidanten terechtkunnen voor hun therapiesessies. Zorg op maat en doorgedreven interactie tussen patiënten en zorgverleners staan er centraal.

Toren met 10 niveaus

De therapietoren telt 10 verdiepingen , waarvan 3 ondergronds.

Toegangszone

Op niveau -1 ligt de publieke toegangszone met een overdekt plateau dat uitzicht biedt op de vijverkom. Op hetzelfde niveau bevinden zich een groot educatief lokaal en een rustruimte voor ambulante revalidanten die meerdere uren therapie per dag krijgen.

In de ontvangsthal kunnen revalidanten zich aanmelden via de inschrijvingskiosk en er is een balie voor wie vragen heeft. 

Therapieruimtes

De therapieruimtes op de verdiepingen 0 tot 3 sluiten aan bij de hospitalisatie-eenheden, maar zijn ook polyvalent inzetbaar voor alle ambulante activiteiten. Elke therapievloer is opdeelbaar voor een maximale flexibiliteit.

Sportzaal met uitzicht

Op niveaus 4 tot en met 7 liggen de therapieruimtes die functioneel de kleinste band hebben met de verpleegeenheden, waaronder een hoge en open kinesitherapie- en fitnesszaal en een therapiebad.

Helemaal bovenaan bevindt zich de sportzaal die kan gebruikt worden voor groepssporten en andere revalidatieactiviteiten in grote groepen.

Concrete oefenomgevingen

Op niveau 1 en 2 bevinden zich concrete oefenomgevingen, zoals de keuken, de badkamer, de autosimulator en een arbeidsgerichte ruimte. Hier worden dagelijkse handelingen geëvalueerd en ingeoefend in speciaal uitgeruste ruimtes. Door samen met de revalidant en zijn familie hulpmiddelen uit te proberen en aanpassingen te testen, kunnen de therapeuten gericht advies geven. 

In een speciaal daarvoor ontworpen autosimulator kunnen patiënten hun rijvaardigheden trainen of het in en uit de auto stappen oefenen. Door de ingebouwde software in de auto worden verkeerssituaties op een groot scherm van 180 graden geprojecteerd.

Ook buiten kan er geoefend worden. Op het sportterrein kunnen verscheidene sporten beoefend worden in de frisse buitenlucht. Buiten wandelen, fietsen, drempels en hellingen nemen met of zonder rolstoel kunnen geëvalueerd en getraind worden op het vaardigheidsparcours en in de omliggende bosrijke omgeving.

Lees meer over de verschillende therapieën in het revalidatiecentrum.

In woord en beeld

Ontdek de therapietoren
Laatste aanpassing: 23 oktober 2023