Hospitalisatie neurochirurgie, stroke-unit en epilepsiemonitoring

E 451
Deze afdeling voor beroertezorg en voorziet in de verzorging en behandeling van patiënten in de acute fase van een beroerte.

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie neurochirurgie, stroke-unit en epilepsiemonitoring
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

  • Volg vanuit de centrale ontvangsthal de gele pijl, verdieping 5.

Bezoekuren

  • Er mogen maximaal 3 bezoekers tegelijk op bezoek komen.
  • Bezoek is elke dag mogelijk op vaste tijdstippen
    • Weekdagen: van 16 tot 20 uur
    • Weekends: van 14 tot 20 uur
  • Graag de bezoektijd beperken tot maximum 2 uur.
  • In een tweepersoonskamer kunnen beide patiënten tegelijkertijd bezoek ontvangen.

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er enkele maatregelen die u in acht moet nemen. Lees de richtlijnen voor bezoek.


Respecteer de huisregels

Contact

Opname via spoed

De meeste patiënten die symptomen van een CVA of een TIA (transiente ischemische aanval of mini-beroerte) hebben worden via de spoedgevallendienst op de stroke unit opgenomen. Op de spoedgevallendienst wordt bepaald welk type beroerte de patiënt heeft en wordt een initieel behandelingsplan gestart.

Op de stroke unit wordt nagegaan welk mechanisme verantwoordelijk is voor de beroerte. Dit gebeurt door het uitvoeren van meer gespecialiseerde technische onderzoeken, zoals een MRI-scan, onderzoeken van het hart en van de hersenbloedvaten. Tijdens de opname wordt u begeleid door een team van artsen en gespecialiseerde verpleegkundigen.

De intensieve revalidatie gebeurt onder leiding van een arts die gespecialiseerd is in revalidatie, in samenwerking met een team van kinesisten, logopedisten, ergotherapeuten en een sociaal assistente.

Na de opname

Na de opname gaan patiënten naar huis, naar een revalidatieafdeling of naar een zorgafdeling.

Omdat patiënten die reeds een beroerte gehad hebben een belangrijke kans hebben om een nieuwe beroerte of een hartinfarct te krijgen, worden de meeste patiënten na enkele maanden op de CVA-raadpleging teruggezien. Tijdens deze raadpleging wordt het herstel van de beroerte nagegaan en wordt beslist hoe het risico op een nieuwe beroerte of hartinfarct kan verminderd worden.

Laatste aanpassing: 11 maart 2021