Hospitalisatie 23

Op deze afdeling verblijven patiënten met maag-, darm-, en leverziekten.

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie 23
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

Parkeren

Post voor patiënten

Wilt u de patiënt een kaartje of een brief bezorgen? Zet dan voor bovenstaand adres de volledige voornaam en familienaam van de patiënt.

Bezoekuren


Respecteer de huisregels

Regelmatige korte bezoeken worden vaak meer gewaardeerd dan langdurige bezoeken.

Tijdens de verzorging van de patiënt of het bezoek van de arts vragen we u om de kamer te verlaten.

We kunnen het bezoek afronden of beperken als we merken dat het te vermoeiend is voor de patiënt.

Contact

Dringend hulp nodig?

Bij dringende medische problemen:

  • contacteer uw huisarts
  • bel naar 016 34 42 25 (tussen 8 en 17 uur)

Bij medische noodsituaties:

  • ga zo snel mogelijk naar de spoedgevallendienst of bel 112

Voorbereiden op uw verblijf

Tijdens uw verblijf

Identificatiebandje

Draag uw identificatiebandje gedurende uw hele ziekenhuisverblijf. Als het door omstandigheden toch zou loskomen, vraag dan een nieuw bandje aan uw verpleegkundige. Kijk na of alle informatie op het bandje correct is.

Maaltijden

Maaltijden worden opgediend op de kamer. U kunt uw maaltijd zelf kiezen via het interactieve beeldscherm aan uw bed. Er wordt rekening gehouden met dieetvoorschriften. Een diëtist kan u advies geven over uw voeding tijdens en na uw verblijf.

Overnachting van naasten

Op deze afdeling mag er op een eenpersoonskamer een naaste bij de patiënten overnachten. Hiervoor wordt een vergoeding per nacht aangerekend via de ziekenhuisfactuur. U kunt ook gebruikmaken van een hotel in de buurt tegen voordeeltarief. Bekijk de mogelijkheden en tarieven.

Chemotherapie

  • Als u opgenomen wordt voor een behandeling met chemotherapie, geeft de verpleegkundige u meer uitleg aan de hand van een infogids (chemowijzer).

    U krijgt een dagboek 'Symptoomlast tijdens de behandeling' mee. Dat helpt u om de ongemakken die u thuis ervaart, te noteren en er nadien over te praten met uw zorgverleners. Zo kunnen die het nodige doen om uw klachten te verminderen.

Voorzieningen

Literatuur, spelletjes en multimedia

U kunt gratis boeken, strips, dvd's en spelletjes lenen uit de bibliotheek. Daarnaast kunt u kranten en tijdschriften kopen tijdens de dagelijkse krantenronde

Kapper

Er is een kapsalon in het ziekenhuis. Vraag enkele dagen op voorhand een afspraak via de verpleegkundige. De kapper kan ook langskomen op uw kamer. Kapperskosten worden aangerekend via de ziekenhuisfactuur.

Post

U kunt brieven en pakketjes ontvangen op de afdeling. Zorg dat uw volledige voornaam en familienaam bovenaan het adres van de afdeling staan vermeld. Te verzenden post mag u gefrankeerd aan de verpleegkundige geven of zelf posten in de brievenbus aan de ingang van het ziekenhuis.

Na uw opname

Naar huis na uw opname

Uw ontslag uit het ziekenhuis wordt altijd in samenspraak met de behandelende arts bepaald. Bespreek vóór uw ontslag duidelijk welke zorg u thuis nog verder moet zetten.

Team

De arts-assistent (zaalarts) komt elke dag bij u langs.
Als de familie graag een gesprek met de arts heeft, kunt u een afspraak maken tussen 9 en 18 uur. De arts is dagelijks beschikbaar tussen 15.30 en 17.30 uur.

Extra ondersteuning - de sociaal werker

Maakt u zich zorgen over uw ziekte, gezin, werk of financiële situatie? U en uw familieleden kunnen bij de sociaal werker terecht voor een vertrouwelijk gesprek.

De sociaal werker zoekt samen met u naar oplossingen en geeft advies over sociale voorzieningen waar u recht op hebt of verwijst u door naar externe diensten.

Vraag ernaar bij de verpleegkundige of bel zelf naar +32 16 34 86 20.

Nood aan gesprek of een luisterend oor? Vraag naar de pastor.

Ziekte en ziekenhuisopname stemmen vaak tot nadenken. Hebt u behoefte aan een rustig, vertrouwelijk gesprek?

Binnen de afdeling werkt een pastor die - ongeacht uw levensbeschouwing - een luisterend oor kan bieden als u het moeilijk hebt of met levensvragen zit.

Martijn Steegen is als pastor aan deze afdeling verbonden. Vraag naar hem via de verpleegkundige of bel hem rechtstreeks op +32 16 34 07 29.

Waarvoor kunt u terecht bij de pastores?
Laatste aanpassing: 16 november 2023