Patiëntendossier nog transparanter

1 september 2019

In UZ Leuven heb je als patiënt het recht om je patiëntendossier in te kijken. Dat kan op je pc of op je gsm via de app mynexuzhealth. Vanaf 1 oktober 2019 komen er nog een heel aantal zaken bij die tot op vandaag niet zichtbaar waren in het dossier. 

Zo krijgen patiënten voortaan ook verslagen van operaties te zien en kunnen ze gevalideerde eindverslagen lezen van het centrum menselijke erfelijkheid, palliatieve zorg of de ziekenhuisapotheek. 
 

Je kunt de goedgekeurde eindverslagen lezen van de diensten psychiatrie en sociaal werk. Na 24 uur zie je alle bevestigde laboresultaten van pathologische ontleedkunde in het dossier. Bovendien heb je vanaf 1 oktober toegang tot alle documenten en medische beelden, zelfs al is er geen eindverslag.

Enkel een paar zaken zullen niet zichtbaar zijn, zoals gegevens die betrekking hebben op andere mensen dan jezelf. Ook verslagen van de pastorale dienst of forensische geneeskunde staan niet open voor de patiënten. Met mynexuzhealth kon je al medische verslagen, afspraken, facturen, beeldmateriaal of persoonlijke gegevens checken. 

Download de mynexuzhealth-app

Heb je de app van mynexuzhealth nog niet geïnstalleerd? Download hem dan via de Google Play Store of de App Store.

Weet je niet goed hoe je zo’n app kunt installeren? Kom dan eens langs bij de infodesk in de ontvangsthal van campus Gasthuisberg. Bijna dagelijks staan er rond het middaguur vrijwilligers klaar om patiënten en bezoekers van het ziekenhuis uit te leggen hoe je mynexuzhealth kunt gebruiken. Ze helpen je inloggen, printen je codekaartje en wachtwoord of installeren de app op je smartphone. 
 

Laatste aanpassing: 30 april 2021