In beeld: Dieter duimt

1 september 2019
Soms kan zelfs een superheld als Spiderman nog een beetje hulp gebruiken. Voor het onlineproject #eenvoorallen ging televisiemaker Dieter Coppens een dag meehelpen bij een activiteit van het fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis van UZ Leuven.

Omdat deze jongen op een isolatiekamer van de kinderafdeling verblijft, kon hij niet naar de geplande filmvoorstelling. Maar Dieter ging hem verrassen op de kamer met een bezoekje.

Zelfs Spiderman vond het prima en duimt mee voor een spoedig herstel.

Kinderen genezen is ook een beetje kunst

Het project 'Kunst voor het Kinderziekenhuis' biedt kinderen een unieke ervaring aan waarbij zij het ziek-zijn even kunnen vergeten.

Lees meer over de projecten en hoe je het Fonds kan steunen

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Waarom vinden we ongezond eten het lekkerst?

9 november 2023
In deze aflevering van de podcast Wetenschapje staan we stil bij de belangrijkste voedingsstoffen en prijzen we gezonde spijzen aan. Een podcast voor kinderen vanaf 8 jaar, met input van onze kinder-endocrinologen.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Brochure helpt jongvolwassenen met CP bij overgang naar volwassenen-geneeskunde

6 november 2023
Om jongvolwassenen met cerebrale parese te begeleiden en bij de overgang van kindergeneeskunde naar volwassenengeneeskunde, ontwikkelde het CP-team een brochure die de verschillende aspecten van die overstap toelicht.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Kinderdiabetesteam neemt Instagram over

6 november 2023
Op woensdag 8 november 2023 nam ons kinderdiabetesteam de Instagram-account van UZ Leuven voor 1 dag over. Herbekijk de take-over via onze Stories.
Lees meer
Laatste aanpassing: 7 mei 2021