Semi-dringende raadplegingen dienst orthopedie

Voortaan kunt u op verschillende momenten bij de dienst orthopedie terecht voor semi-dringende afspraken en nazicht door een arts-chirurg gespecialiseerd in aandoeningen van het bewegingsstelsel.

Bij de dienst orthopedie kunt u terecht voor een semi-dringende afspraak. Een semi-dringende afspraak veronderstelt een problematiek waarvoor u binnen de twee weken gezien moet worden door een orthopedisch chirurg. Een semi-dringende afspraak kan enkel door uw huisarts gemaakt worden: online via nexuzhealth consult binnen de 72 uur voor de raadpleging of telefonisch via het nummer: 016 33 81 60.

Voor een semi-dringende raadpleging kunt u bij ons terecht op:

  • Maandagnamiddag: voor problemen aan hand, pols, elleboog en schouder.
  • Donderdagnamiddag: voor problemen aan voet, enkel, knie en heup.

Voor nek- en rugklachten verwijzen we u graag door naar de raadpleging wervelkolom. Ook voor deze raadpleging heeft u steeds een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Een afspraak maken op de raadpleging wervelkolom gebeurt via de afsprakendienst wervelkolom.

Voor zeer ernstige en/of levensbedreigende situaties waarbij u door een specialist moet gezien worden, kan u natuurlijk terecht op de dienst spoedgevallen. Ook hier blijft de dienst orthopedie beschikbaar, al dan niet op verwijzing van uw huisarts.

Heeft u een problematiek die al enige tijd aansleept, dan kan uw huisarts u doorverwijzen naar een gespecialiseerde raadpleging op de dienst orthopedie. De wachttijd voor deze raadplegingen kan langer zijn dan twee weken, afhankelijk van de problematiek.

Laatste aanpassing: 10 mei 2023