Semi-dringende raadplegingen dienst orthopedie

Voortaan kunt u op verschillende momenten bij de dienst orthopedie terecht voor semi-dringende afspraken en nazicht door een arts-chirurg gespecialiseerd in aandoeningen van het bewegingsstelsel.

Een semi-dringende afspraak is een raadpleging voor een problematiek waarvoor u liefst binnen de 2 weken moet gezien worden door een orthopedisch chirurg. Dit zijn dus aandoeningen die niet onmiddellijk via de spoedgevallendienst moeten nagekeken worden.

U kunt bij ons terecht op:

  • Maandagnamiddag: voor problemen aan hand, pols, elleboog en schouder.
  • Donderdagnamiddag: voor problemen aan voet, enkel, knie en heup.
  • Met problemen aan nek- en rug kunt u altijd terecht bij de afsprakendienst wervelkolom.

Hebt u binnen de 2 weken een semi-dringende afspraak nodig? Volg dan de volgende stappen:

  1. Neem contact op met uw huisarts om uw lichamelijke klacht te bespreken.
  2. Als uw huisarts bevestigt dat u bij voorkeur binnen de 2 weken een orthopedische chirurg moet raadplegen, dan kan de huisarts een consultatie aanvragen op de ‘urgente raadpleging orthopedie’. Daarvoor neemt uw huisarts zelf contact op met de afsprakendienst via tel. 016 33 81 60 tijdens de kantooruren.
  3. Wanneer u naar de afspraak komt, breng dan zeker de verwijsbrief van uw huisarts mee.

Voor zeer ernstige en/of levensbedreigende situaties waarbij u door een specialist moet gezien worden, kan u natuurlijk nog altijd op de dienst spoedgevallen terecht. Ook hier blijft de dienst orthopedie beschikbaar, al dan niet op verwijzing van uw huisarts.

Tenslotte kan uw huisarts via tel. 016 33 88 27 (tijdens kantooruren) of via 016 33 22 11 (buiten kantooruren) in overleg treden met onze arts om te beslissen welke ingangspoort (dringende raadpleging dan wel spoedgevallen) het meest geschikt is voor uw probleem.

Laatste aanpassing: 5 november 2020