Visjes kijken in het kinderziekenhuis

18 november 2021
Midden in het dagziekenhuis kinderen kunnen de patiënten sinds kort kleurrijke warmwatervissen spotten: een groot aquarium zorgt er voor afleiding tussen onderzoeken en behandelingen in.

Een heleboel kleurrijke warmwatervissen zwemmen sinds kort rond in het dagziekenhuis kinderen. Tussen de behandel- en de speelruimte kunnen de jonge patiënten zich even ontspannen bij een groot aquarium. De wondere waterwereld biedt de nodige rust en afleiding tijdens de soms lange uren in de dagzaal, tussen onderzoeken en behandelingen in. Dit is al het tweede aquarium in het kinderziekenhuis, want ook op hospitalisatie kinderen B hebben de patiëntjes vissen als gezelschap.

Interactief

Het nieuwe pronkstuk bracht de spelbegeleiding van het dagziekenhuis op het idee om elke maand een specifieke vis in de kijker te zetten. Via een QR-code kunnen de kinderen er dan meer over te weten komen. Sommige vissen kregen zelfs al een naam: de grootste werd Oscar gedoopt. Verder worden de kinderen in de mate van het mogelijke betrokken bij het voedermoment, elke dag om 11 uur.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Twinningproject ECFS - Bucharest

21 december 2022
Het mucocentrum werkt sinds 2020 samen met het kinderziekenhuis Grigore Alexandrescu in Boekarest. Door de COVID-pandemie, duurde het echter tot eind 2022 vooraleer kinderlongarts prof. dr. Mieke Boon en kinesiste Myriam Vreys, naar het centrum in Boekarest konden gaan om ervaringen uit te wisselen. Lees hun verhaal.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Erky bij kinderdialyse

9 december 2022
Op 5 december kwam Erky op bezoek bij het team van kinderdialyse. Erky is de mascotte van ERKnet en bezoekt op een heuse Europese tournee alle erkende centers van zeldzame nierziekten.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Vaccinatie tegen COVID-19 van hoogrisicopatiënten tussen 16 en 18 jaar

9 juni 2021
De Hoge Gezondheidsraad raadt aan dat kinderen van 16 tot 18 jaar met een hoger risico op ernstige COVID-19-infectie gevaccineerd worden. Schrijf uw kind in voor vaccinatie via deze pagina.
Lees meer
Laatste aanpassing: 8 april 2022