Visjes kijken in het kinderziekenhuis

18 november 2021
Midden in het dagziekenhuis kinderen kunnen de patiënten sinds kort kleurrijke warmwatervissen spotten: een groot aquarium zorgt er voor afleiding tussen onderzoeken en behandelingen in.

Een heleboel kleurrijke warmwatervissen zwemmen sinds kort rond in het dagziekenhuis kinderen. Tussen de behandel- en de speelruimte kunnen de jonge patiënten zich even ontspannen bij een groot aquarium. De wondere waterwereld biedt de nodige rust en afleiding tijdens de soms lange uren in de dagzaal, tussen onderzoeken en behandelingen in. Dit is al het tweede aquarium in het kinderziekenhuis, want ook op hospitalisatie kinderen B hebben de patiëntjes vissen als gezelschap.

Interactief

Het nieuwe pronkstuk bracht de spelbegeleiding van het dagziekenhuis op het idee om elke maand een specifieke vis in de kijker te zetten. Via een QR-code kunnen de kinderen er dan meer over te weten komen. Sommige vissen kregen zelfs al een naam: de grootste werd Oscar gedoopt. Verder worden de kinderen in de mate van het mogelijke betrokken bij het voedermoment, elke dag om 11 uur.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Vaccinatie tegen COVID-19 van hoogrisicopatiënten tussen 16 en 18 jaar

9 juni 2021
De Hoge Gezondheidsraad raadt aan dat kinderen van 16 tot 18 jaar met een hoger risico op ernstige COVID-19-infectie gevaccineerd worden. Schrijf uw kind in voor vaccinatie via deze pagina.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Vaccinatie tegen COVID-19 van hoogrisicopatiënten tussen 5 en 11 jaar

4 januari 2021
De Hoge Gezondheidsraad raadt aan kinderen vanaf 5 met complexe/ernstige onderliggende aandoeningen te vaccineren. Deze kinderen komen aan de beurt na de volwassenen. Schrijf uw kind in voor vaccinatie via deze pagina.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Prikken zonder pijn

3 januari 2021
Kinderen die voor een onderzoek naar het ziekenhuis komen, hebben vaak wat schrik. Wat gaat er gebeuren? Doet het pijn? De zorgverleners in UZ Leuven vangen die angst en pijn zo goed mogelijk op. Van zeepbellen tot lachgas en een virtualreality-bril: voor elke patiënt is er een hulpmiddel op maat.
Lees meer
Laatste aanpassing: 8 april 2022