Visjes kijken in het kinderziekenhuis

18 november 2021
Midden in het dagziekenhuis kinderen kunnen de patiënten sinds kort kleurrijke warmwatervissen spotten: een groot aquarium zorgt er voor afleiding tussen onderzoeken en behandelingen in.

Een heleboel kleurrijke warmwatervissen zwemmen sinds kort rond in het dagziekenhuis kinderen. Tussen de behandel- en de speelruimte kunnen de jonge patiënten zich even ontspannen bij een groot aquarium. De wondere waterwereld biedt de nodige rust en afleiding tijdens de soms lange uren in de dagzaal, tussen onderzoeken en behandelingen in. Dit is al het tweede aquarium in het kinderziekenhuis, want ook op hospitalisatie kinderen B hebben de patiëntjes vissen als gezelschap.

Interactief

Het nieuwe pronkstuk bracht de spelbegeleiding van het dagziekenhuis op het idee om elke maand een specifieke vis in de kijker te zetten. Via een QR-code kunnen de kinderen er dan meer over te weten komen. Sommige vissen kregen zelfs al een naam: de grootste werd Oscar gedoopt. Verder worden de kinderen in de mate van het mogelijke betrokken bij het voedermoment, elke dag om 11 uur.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Waarom vinden we ongezond eten het lekkerst?

9 november 2023
In deze aflevering van de podcast Wetenschapje staan we stil bij de belangrijkste voedingsstoffen en prijzen we gezonde spijzen aan. Een podcast voor kinderen vanaf 8 jaar, met input van onze kinder-endocrinologen.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Brochure helpt jongvolwassenen met CP bij overgang naar volwassenen-geneeskunde

6 november 2023
Om jongvolwassenen met cerebrale parese te begeleiden en bij de overgang van kindergeneeskunde naar volwassenengeneeskunde, ontwikkelde het CP-team een brochure die de verschillende aspecten van die overstap toelicht.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Kinderdiabetesteam neemt Instagram over

6 november 2023
Op woensdag 8 november 2023 nam ons kinderdiabetesteam de Instagram-account van UZ Leuven voor 1 dag over. Herbekijk de take-over via onze Stories.
Lees meer
Laatste aanpassing: 23 oktober 2023