Visjes kijken in het kinderziekenhuis

18 november 2021
Midden in het dagziekenhuis kinderen kunnen de patiënten sinds kort kleurrijke warmwatervissen spotten: een groot aquarium zorgt er voor afleiding tussen onderzoeken en behandelingen in.

Een heleboel kleurrijke warmwatervissen zwemmen sinds kort rond in het dagziekenhuis kinderen. Tussen de behandel- en de speelruimte kunnen de jonge patiënten zich even ontspannen bij een groot aquarium. De wondere waterwereld biedt de nodige rust en afleiding tijdens de soms lange uren in de dagzaal, tussen onderzoeken en behandelingen in. Dit is al het tweede aquarium in het kinderziekenhuis, want ook op hospitalisatie kinderen B hebben de patiëntjes vissen als gezelschap.

Interactief

Het nieuwe pronkstuk bracht de spelbegeleiding van het dagziekenhuis op het idee om elke maand een specifieke vis in de kijker te zetten. Via een QR-code kunnen de kinderen er dan meer over te weten komen. Sommige vissen kregen zelfs al een naam: de grootste werd Oscar gedoopt. Verder worden de kinderen in de mate van het mogelijke betrokken bij het voedermoment, elke dag om 11 uur.

Gerelateerd

Laatste aanpassing: 23 oktober 2023