Succes­editie Open Bedrijven­dag

5 oktober 2015
Op zondag 4 oktober 2015 stelde UZ Leuven tijdens Open Bedrijven­dag zijn deuren open voor het grote publiek. Met meer dan 12.000 bezoekers en tal van tevreden reacties was dat een groot succes.
Op deze pagina

Innovatie

Tijdens Open Bedrijven­dag kreeg iedereen een uitgelezen kans om plekken in het ziekenhuis te bezoeken die anders niet toegankelijk zijn. Rode draad daarbij was innovatie: nieuwe toestellen, nieuwe behandelings­technieken en nieuwe bouw­projecten toonden hoe UZ Leuven zich klaar­maakt voor de medische uitdagingen van de toekomst.

Vijf routes

Bezoekers konden UZ Leuven ontdekken via een interactief parcours vol demonstraties en activiteiten. Vijf uit­gestippelde routes gidsten nieuws­gierige bezoekers langs de diensten die ze het liefst wilden verkennen. Een dertigtal diensten verwelkomden de mensen met hun deskundige uitleg.

Bezoekers mochten kijken, vragen stellen en soms zaken uit­testen. Zo mochten ze zelf een kijk­operatie uitvoeren in het chirurgisch dag­centrum, het gloed­nieuwe operatie­kwartier betreden, op het dak de helikopter bekijken die wordt ingezet voor orgaan­transport, ontdekken hoe een oog wordt gelaserd en de ziekenhuis­school bezoeken. Voor kinderen waren er activiteiten op maat.

Laatste aanpassing: 23 oktober 2023