In beeld: baby-observatie

23 december 2021
Recent wetenschappelijk onderzoek is duidelijk: een neonatale intensieve zorgomgeving en de hoogtechnologische zorg die premature baby’s nodig hebben, kunnen invloed hebben op hun hersenontwikkeling.

Daarom werkt de dienst neonatologie van UZ Leuven volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten over vroeggeboren baby’s. De verzorging van de baby wordt afgestemd op zijn eigen ritme. Om de geborgenheid van de baarmoeder te simuleren, ligt het kindje in een verduisterde couveuse. Via nauwkeurige observatie geven verpleegkundigen de baby enkel de zorg die hij op dat moment aankan. Daarnaast worden de ouders nauw betrokken bij de zorg.

Sinds kort is UZ Leuven het eerste NIDCAP-trainingscentrum in Vlaanderen: verpleegkundigen, vroedvrouwen, neonatologen of thuiszorgverleners kunnen hier opleidingen volgen om de zorg voor vroeggeboren baby’s te verbeteren.


Lees meer over NIDCAP.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Neonatologie"

UZ Leuven wordt eerste Vlaamse NIDCAP-opleidingsinstituut voor neonatozorg

11 oktober 2021
Eind september werd de dienst neonatologie van UZ Leuven officieel het eerste NIDCAP-trainingscentrum in Vlaanderen. In de toekomst zullen verpleegkundigen, vroedvrouwen, neonatologen of thuiszorgverleners in UZ Leuven opleidingen kunnen volgen om de zorg voor vroeggeboren baby’s te verbeteren.
Lees meer
Meer nieuws over "Neonatologie"

Ontdek het nieuwe gebouw voor vrouw, kind en erfelijkheid

6 mei 2019
UZ Leuven opende op vrijdagavond 3 mei 2019 officieel het gloednieuwe gebouw 'Vrouw, kind en erfelijkheid'. Op een oppervlakte van 38.000 m² herbergt het pand vijf medische diensten: kindergeneeskunde, gynaecologie en verloskunde, menselijke erfelijkheid (genetica), urologie en neonatologie.
Lees meer
Laatste aanpassing: 1 februari 2022