4 topkwaliteitslabels voor UZ Leuven

1 december 2019

UZ Leuven behaalde eind 2019 voor de vierde keer het prestigieuze label JCI, dat zorginstellingen toetst aan hoge internationale kwaliteits- en veiligheidsstandaarden.

In 2010 was UZ Leuven daarin pionier: als eerste Vlaamse ziekenhuis ging het de uitdaging aan om zich door de Joint Commission International (JCI) te laten evalueren.

Extra uitdaging

In oktober 2019 kwam er nog een extra uitdaging bij. UZ Leuven liet zich accrediteren als volledig ziekenhuis, maar daarnaast werd ook de zorg voor patiënten met een meervoudig letsel (polytrauma), beroerte (CVA) of wervelkolomproblemen onder de loep genomen. Met succes: niet alleen behaalde het ziekenhuis voor de vierde keer op rij het prestigieuze kwaliteitslabel voor de komende drie jaar, voortaan mag UZ Leuven zich als eerste ziekenhuis in Vlaanderen eigenaar noemen van niet één, maar vier JCI-labels.

“De enorme inzet van alle medewerkers heeft ervoor gezorgd dat we dit label behaald hebben”, zegt CEO prof. dr. Wim Robberecht. “Op deze vierde editie mogen we buitengewoon trots zijn. Het is weliswaar niet de eerste keer dat we dit label halen, maar dit jaar hebben we beter gescoord dan ooit.”

Laatste aanpassing: 16 april 2021