Maak een afspraak

Niet-specifieke pijn

De pijn is niet het gevolg van een specifieke gebeurtenis zoals een ongeluk, val, botsing, kwetsuur, breuk, operatie, ...

Arts sluit ernstige problemen uit

De arts zal eerst door bevraging en onderzoek uitsluiten dat de pijn veroorzaakt wordt door een ernstig probleem of dat er zenuwwortelpijn is.

Beeldvormingsonderzoeken zijn soms aangewezen, maar enkel op advies van de arts.

Vraag advies aan specialist

Bij niet-specifieke chronische nekpijn is specialistisch advies vaak nuttig.

De specialist gaat na of er aanknopingspunten zijn die een deel van de pijn verklaren en door een behandeling kunnen aangepakt worden.

Behandeling

U vindt hier een aantal mogelijke behandelingen voor deze aandoening. Na de diagnose kiest uw arts, samen met u en de andere artsen van het team, de beste oplossing voor u. Uw behandeling kan dus afwijken van de hieronder voorgestelde therapie(ën).

  • Conservatieve behandeling (kinesitherapie/revalidatie, pijnstilling) – infiltraties – chirurgie afhankelijk van de aard, de ernst, de duur en de complexiteit van het probleem.
  • In principe is de behandeling niet-chirurgisch. Situaties waar een chirurgische ingreep kan overwogen worden om soelaas te bieden, zijn zeldzaam.

Onderzoeken en diagnose

Bij (vermoeden van) deze aandoening voeren we een of meerdere onderzoeken uit.

  • In het magneetveld wekken korte radiogolven signalen op in het lichaam. Een computer verwerkt de signaalintensiteiten tot allerlei doorsneden van de lichaamsregio.

  • Röntgenstralen genereren gedetailleerde dwarsdoorsneden van een lichaamsregio welke de computer omzet in beelden in andere ruimtelijke vlakken en in driedimensionale beelden.

  • Röntgenstralen of RX-stralen worden door bepaalde weefsels in het lichaam tegengehouden. Stralen die door het lichaam gaan, worden gebruikt om een beeld te maken van weefsels: het röntgenbeeld.

  • Aandoeningen van skelet opsporen via een ingespoten speurstof (tracer) gevolgd door een scan. Kan ook doorbloeding van skelet in beeld brengen om ontstekingen op te sporen.

Contact

Maak een afspraak


Specialisten