Semi-dringende afspraak maken bij wervelkolomproblemen

U kunt terecht op de diensten fysische geneeskunde, neurochirurgie en orthopedie voor een semi-dringende afspraak. Een semi-dringende afspraak veronderstelt een problematiek waarvoor u binnen 3-4 weken gezien moet worden door een arts-specialist in wervelkolomproblemen.

Via uw huisarts

Semi-dringende afspraken worden altijd gemaakt via uw huisarts. Afhankelijk van de dienst verschilt de aanpak voor het maken van een semi-dringende afspraak. Uw huisarts kan hierover meer informatie terugvinden op de pagina voor verwijzers.

  • Voor de dienst fysische geneeskunde kan uw huisarts rechtstreeks een afspraak maken via Nexuzhealth.pro of via het contactcenter wervelkolomproblemen.
  • Voor de chirurgische diensten, neurochirurgie en orthopedie, zal uw huisarts een online formulier kunnen indienen. Dit formulier wordt beoordeeld door een arts-assistent van de betrokken dienst die een inschatting zal maken van het probleem en op basis hiervan een afspraak zal toekennen. Zijn/haar bevindingen worden steeds teruggekoppeld aan uw huisarts. Voor deze beoordeling op dossier wordt een kleine adviesvergoeding aangerekend volgens de RIZIV voorwaarden.

Voor zeer ernstige en/of levensbedreigende situaties waarbij u door een specialist moet gezien worden, kan u natuurlijk terecht op de dienst spoedgevallen. Ook hier blijven de arts-specialisten van de wervelkolom beschikbaar, al dan niet op verwijzing van uw huisarts.

Laatste aanpassing: 14 maart 2024