FINE 2 opleiding

Datum: 1 december 2024
Locatie: NIDCAP-trainingscentrum, campus Gasthuisberg
Family and Infant Neurodevelopmental Education 2 (FINE 2) is opleiding van 12 weken die start in september waarbij dieper in wordt gegaan op de ontwikkelingsmogelijkheden en behoeften van de baby door middel van korte, gestructureerde oefeningen aan bed die passen in de dagelijkse praktijk.

Praktisch

Datum: 1 december 2024
Locatie: NIDCAP-trainingscentrum, campus Gasthuisberg
Doelgroep: Zorgverleners betrokken bij de zorg voor premature of pasgeboren baby’s

Gedurende deze opleiding leren de cursisten over ontwikkelingsmogelijkheden en behoeften van de baby door middel van korte, gestructureerde oefeningen aan bed die passen in de dagelijkse praktijk. Reflecterende verslagen en het begeleiden van het gezin zijn een belangrijk onderdeel.

Iedere zorgverlener die een FINE 1 opleiding succesvol heeft gevolgd kan zich inschrijven voor de FINE 2 opleiding. De totale cursusduur bedraagt 12 weken. Er worden drie gezamenlijke bijeenkomsten gepland: één bij de aanvang van de cursus, een tweede halfweg de cursus en een derde op het einde van de FINE 2 opleiding.

Tijdens deze sessies worden casussen en opdrachten besproken en is er ruimte voor reflectie. Tussendoor werk je aan zelfstudieopdrachten en krijg je individuele feedback van de trainer.

Inschrijven

Stuur een mail naar nidcaptrainingcenter@uzleuven.be.

Laatste aanpassing: 12 februari 2024