Vrienden, familie en naasten - jong en kanker

Hoe hou je mensen die voor jou belangrijk zijn, of voor wie jij belangrijk bent, op de hoogte? Hoe vertel je hen over je diagnose, wat je fijn en niet fijn vindt, ...

Hoestie.nu

Als je ernstig ziek bent, willen familie en vrienden je steunen en weten hoe het met je gaat. En jij wilt je verhaal met hen delen – maar dan wel op een manier die jou niet belast. Met je eigen hoestie.nu pagina informeer je in één klap iedereen die voor jou belangrijk is. En verder niemand.

AYA Match app

Als je kanker hebt, heb je wel wat anders aan je hoofd dan continu je familie op de hoogte houden. Wanneer je energie hebt, wil je gewoon lekker wat leuks doen met je vrienden, zonder je eerst door allerlei ongemakkelijke gesprekken over je ziekte te worstelen.

Je nodigt mensen met één klik uit voor AYA Match via een simpele WhatsApp of mailuitnodiging. Zo kan je laten weten welke activiteit je deze week graag samen met iemand zou doen of waar je hulp bij kan gebruiken. Ook kun je een link naar je blog of favoriete website plaatsen in je profiel. Zo is iedereen nog makkelijker op de hoogte!

Hand-in-handleiding

Kanker heeft grote impact op het dagelijks leven, waaronder op sociaal contact. Niet iedere patiënt vindt het even makkelijk om de diagnose kenbaar te maken, ook ervaar je weleens moeite om naar hulp te vragen en/of aan te geven wat er (tijdelijk) veranderd is. Als naaste is het soms lastig in te schatten waar je naar kan en mag informeren, je worstelt met de vrees om iets verkeerd te zeggen of iets pijnlijks te benoemen en je weet niet goed wat je kunt doen of juist beter kunt laten.

De Hand-in-handleiding is een PDF die je zelf invult en vouwt tot een boekje.

Dit pocketboekje bevat belangrijke informatie over jou, wat je doormaakt en de impact die dit heeft op jou en je naasten.

www.handinhandleiding.nl

Ondersteuning en begeleiding

Laatste aanpassing: 5 juni 2023