Ouders en partner - jong en kanker

Ook voor partners of ouders van iemand met kanker, staan de psychologen, sociaal werkers en pastoraal werkers van UZ Leuven klaar. Aarzel niet om hen aan te spreken of naar hen te vragen als je eens met iemand wil praten of als je vragen hebt.

Mantelzorg

Als je als ouder van een jongere of jongvolwassene met kanker zorgt voor je kind, of als je zorgt voor je partner, ben je een mantelzorger.

Je kan op de website www.mantelzorgers.be informatie vinden over de mogelijkheden en rechten van mantelzorgers, maar ook welke ondersteuning er bestaat, waar je terecht kan met je vragen, activiteiten en praatgroepen per regio. Je staat er als mantelzorger niet alleen voor!

Ook op de site van allesoverkanker kun je nog extra tips over mantelzorg terugvinden

Brochure voor ouders van jongeren met kanker

Care4AYA vzw ontwikkelde een brochure met verhalen, ervaringen en tips van ouders van jongeren met kanker: "De liefdevolle manager. Ouders van een jongere met kanker vertellen hun verhaal."

Je vindt een exemplaar in de AYA-roomservice box, die je mee naar huis mag nemen. Je kan ook een exemplaar vragen aan de psycholoog, sociaal werker of pastoraal medewerker op de afdeling of vraag hem aan via hun website.

Andere websites

Laatste aanpassing: 23 juni 2023