Ouders en partner - jong en kanker

Ook voor partners of ouders van iemand met kanker, staan de psychologen, sociaal werkers en pastoraal werkers van UZ Leuven klaar. Aarzel niet om hen aan te spreken of naar hen te vragen als je eens met iemand wil praten of als je vragen hebt.

Mantelzorg

Als je als ouder van een jongere of jongvolwassene met kanker zorgt voor je kind, of als je zorgt voor je partner, ben je een mantelzorger.

Je kan op de website www.mantelzorger.be informatie vinden over de mogelijkheden en rechten van mantelzorgers, maar ook welke ondersteuning er bestaat, waar je terecht kan met je vragen, activiteiten en praatgroepen per regio. Je staat er als mantelzorger niet alleen voor!

Brochure voor ouders van jongeren met kanker

Care4AYA vzw ontwikkelde een brochure met verhalen, ervaringen en tips van ouders van jongeren met kanker: "De liefdevolle manager. Ouders van een jongere met kanker vertellen hun verhaal."

Je vindt een exemplaar in de AYA-roomservice box, die je mee naar huis mag nemen. Je kan ook een exemplaar vragen aan de psycholoog, sociaal werker of pastoraal medewerker op de afdeling of vraag hem aan via hun website.

Young Heroes

Je bent zelf nog jong, maar je zorgt wel voor je partner of vriend/vriendin? Dan ben je een jonge mantelzorger.

Ontdek op de website www.youngheroes.be wat dit betekent en herken jezelf in de verhalen van anderen.

Andere websites

  • KWF: kanker en je relatie
  • www.magentaproject.be
    Magenta is er voor ouders van kinderen met een handicap of chronische ziekte. Het ondersteunt ouders in het vinden van hun zorg-werk-leven-balans, aan de hand van workshops en infosessies.
Laatste aanpassing: 3 juli 2020