Intimiteit en seksualiteit - jong en kanker

Als je vragen hebt rond seksualiteit en intimiteit, kan je hierover spreken met een psycholoog en/of seksuoloog in UZ Leuven. Vraag hiernaar via je arts of verpleegkundige.

Podcast "De bespreekkamer"

Je staat in het midden van je leven, en dan opeens: kanker. Zet je je kale kop dan op je Tinderprofiel? Hoe vertel je een geliefde dat je amper nog wat voelt daaronder? En hoe ga je als single om met een verhoogd libido als gevolg van de prednison? Is je lichaam nog seksueel als je een borst of balzak mist?

In de Nederlandse podcast ‘De Bespreekkamer’ onderzoekt journaliste Daan Borrel de invloed van kanker op seksualiteit en intimiteit bij jonge mensen met kanker omdat deze onderwerpen in de spreekkamer lang niet altijd aan bod komen.

Naar de podcast "De bespreekkamer"

Kanker en seks

Kanker heeft invloed op de beleving van seksualiteit en intimiteit in een relatie. Hoe groot de impact is, verschilt per persoon. Geen verhaal is hetzelfde. Maar dát er voor veel patiënten en hun partner het een en ander verandert, is een feit.

Lees meer op www.nfk.nl.

Centrum voor klinische seksuologie en sekstherapie

Op de raadpleging van het Centrum voor Klinische Seksuologie en Sekstherapie – CeKSS (UPC KULeuven) kan je terecht indien je je zorgen maakt over je eigen seksualiteit, de seksuele relatie met je partner of wanneer je advies en zorg nodig hebt.

Oncohulp Vlaanderen

Op de website Oncohulp Vlaanderen kan je een psycholoog of seksuoloog in jouw regio vinden die ervaring heeft met kanker, binnen of buiten het ziekenhuis.

Laatste aanpassing: 9 juli 2021