Ontspanning - jong en kanker

Een aantal initiatieven en projecten bieden jongeren en jongvolwassenen met kanker de mogelijkheid om op vakantie te gaan of te ontspannen.
Ontspanning

Koninklijke Villa Oostende

Heb je nood aan een adempauze? Geniet van een paar overnachtingen all-in aan zee: gratis zwembad, sauna, jacuzzi. Alle maaltijden zijn inbegrepen, net als water aan tafel. Met je dieet wordt rekening gehouden. Ook verpleegkundige zorg is mogelijk. Ideaal om even tot rust te komen en te genieten. Samen met je lief, vriend(in) of familielid kun je er een weekend of midweek verblijven, gratis.

De aanvragen lopen via Kom op tegen Kanker.

Vakantieweek voor jongvolwassenen

Jongvolwassenen die kanker hebben (gehad), kunnen lotgenoten ontmoeten en zich samen met hen ontspannen tijdens de gratis vakantieweek aan zee die Kom op tegen Kanker elk jaar organiseert.

Vijf dagen weg van het ziekenhuis of thuis, dat is een welgekomen rustpauze voor kankerpatiënten tussen 17 en 35 jaar. Ze krijgen de kans om tijdens de vakantieweek samen met leeftijdsgenoten die in hetzelfde schuitje zitten toffe activiteiten te ondernemen op hun eigen tempo. Het is telkens weer een intense week, boordevol bijzondere activiteiten, verwennerijen en betekenisvolle contacten … Een boost voor de veerkracht van elke deelnemer!

De vakantieweek is in handen van goed opgeleide verpleegkundigen die hen - in overleg met de behandelend arts - graag alle nodige zorgen geven.

Laatste aanpassing: 5 juli 2022