Lotgenotencontact - jong en kanker

Er zijn verschillende lotgenotengroepen voor jonge mensen met kanker.

Inloophuis Leuven

Inloophuis Leuven organiseert, naast verschillende workshops en lezingen, ook regelmatig activiteiten voor AYA’s. Ontdek hun aanbod op https://inloophuisleuven.be/activiteiten/.

‘Jong en kanker?!’ van Kom op tegen Kanker

Wil je graag leeftijdsgenoten ontmoeten die weten wat het betekent om kanker te hebben of zoek je iemand bij wie je altijd terechtkunt? Dan ben je aan het juiste adres bij ‘Jong en kanker?!’ van Kom op tegen Kanker.

Op Facebook

Met de Facebookgroep ‘Jong en kanker?!’ wil Kom op tegen Kanker haar eigen (toffe!) initiatieven voor jongeren met en na kanker bekendmaken én informatie delen die je nog meer veerkracht en inspiratie bieden om met je ziekte om te gaan.

Activiteiten met lotgenoten

Samen iets doen met een leeftijdgenoot die hetzelfde meemaakt of heeft meegemaakt ... Voor jongeren met kanker zijn er tal van activiteiten.

Bekijk het aanbod.

Buddy’s

Kies je voor een buddy? Dan kies je voor iemand die geregeld tijd voor je vrijmaakt. Afhankelijk van jouw vragen en verwachtingen biedt een buddy tijdelijk steun tijdens of na je behandeling en verruimt je sociale contacten. Zij zoeken een goede match voor jou! Inschrijven en info: mail buddy@komoptegenkanker.be of bel 02 431 08 62.

Vragen en contact - Jong en kanker?!

FLAYA

De lotgenotengroep van jongeren met kanker in Vlaanderen

FLAYA is een groep van jonge mensen die geconfronteerd werden met kanker en vanuit hun eigen verhaal (van vallen én weer opstaan, van kwetsbaarheid én kracht) graag iets willen terug doen voor andere jongeren! Op eigen wijze organiseren ze activiteiten die ook jou zullen aanspreken en je de kans geven andere jonge mensen te ontmoeten.

Deze groep kreeg de naam FLAYA. De term AYA is de afkorting voor Adolescent and Young Adult. De letters FL staan voor Flanders wat de Engelse vertaling is van Vlaanderen: “Flanders’ Adolescent and Young Adults with Cancer”.

Iedereen van 18-39 jaar die geconfronteerd werd met kanker is welkom, of dat nu net of al wat langer geleden is. Je komt alleen of je brengt een vriend, vriendin, je lief, een broer, een zus of een buddy mee.

Vragen en contact - FLAYA

The Big C.

Met haar koffiebars wil Stefanie Veraghtert, zelf AYA, mensen samenbrengen rond een kop koffie. Ze droomde van een sociale onderneming waar jongeren met kanker terecht kunnen en contact met elkaar kunnen leggen.

Er zijn wekelijks ‘koffiemomenten’ rond een thema dat AYA’s aanbelangt. Volg hen op facebook en op Instagram.

Andere lotgenotengroepen

Laatste aanpassing: 10 februari 2023