Sport en vrije tijd - jong en kanker

Een goede lichaamsconditie draagt bij aan een sneller herstel. Is je conditie erg verslechterd tijdens en na de behandeling? Dan duurt het ook langer om te herstellen. Het is dus van belang om tijdens en na de behandeling aan je conditie te werken.

KanActief in UZ Leuven

Heb je jouw radio- of chemotherapie beëindigd? Ben je nog niet voldoende op krachten na een heelkundige ingreep? Heb je last van vermoeidheid, een energietekort of emotionele problemen?

Dan is KanActief misschien iets voor jou!

Het groepsprogramma KanActief is een 12 weken revalidatieprogramma na een oncologische behandeling bestaande uit een combinatie van lichaamstraining en psychosociale begeleiding.

Blijf in beweging tijdens en na kanker

Meer informatie, tips en tools op www.kanactief.be.

Je vindt er ook het aanbod rond ‘bewegen tijdens en na kanker’ in je buurt.

OBBAYA

OBBAYA is de afkorting voor Outward Bound Belgium for AYA’s tussen 18 en 39 jaar oud, met of na kanker.

Wil je samen met lotgenoten op een speelse, uitdagende en avontuurlijke manier op zoek gaan naar wat je kan, waar je tegen aan loopt of waar je overheen wil geraken? Het nazorg aanbod van OBBAYA kan je hier in begeleiden!

Adventure Therapy

OBBAYA biedt Adventure Therapy aan jongvolwassenen met of na kanker. Hierbij beleef je avontuurlijke activiteiten met de therapeutische intentie om herstel, groei en inzicht
mogelijk te maken.

Wees gerust, je hoeft geen atleet te zijn om deel te nemen! Twijfel je aan jouw fysieke mogelijkheden? OBBAYA kijkt graag samen met jou hoe ze het programma voor jou mogelijk kunnen maken.

Schilderen

Hou jij ervan om je expressief te uiten? Hou jij van veel kleur? Ben je graag creatief bezig? Dan ben je hier aan het juiste adres! Artfeelings vzw biedt onder deskundige begeleiding schildersessies aan in een kunstschildersatelier.

Ben je momenteel nog in behandeling of heb je jouw behandeling afgerond? Dan ben je zeker en vast welkom bij Artfeelings vzw.

Vragen en contact - Artfeelings

Laatste aanpassing: 5 juni 2023