Geschiktheid-bekwaamheid hoofdonderzoeker-promotor - EC onderzoek

CV van de hoofdonderzoeker van de studie met daarin voldoende informatie om de geschiktheid/bekwaamheid van de hoofdonderzoeker door EC te kunnen beoordelen. Er moet eveneens melding gemaakt worden van een Good Clinical Practice (GCP) certificaat dat maximaal 3 jaar oud is.

We vragen een gedateerd en gehandtekend beknopt CV van de hoofdonderzoeker van de studie.. Het CV dient de nodige informatie te bevatten om de geschiktheid/bekwaamheid van de hoofdonderzoeker door EC te kunnen beoordelen (opleiding, huidige functie, professionele ervaring, relevante ervaring in klinische studies,…).  Voor de opmaak van het CV verwijzen we graag naar de template van Transcelerate.

In het CV dient eveneens melding gemaakt te worden van een Good Clinical Practice (GCP) certificaat, inclusief de datum van het behalen van het certificaat (maximum 3 jaar oud) en de organisatie waarbij het certificaat behaald werd. Het GCP-certificaat mag ook als apart document worden ingediend. Een GCP training is noodzakelijk voor elke hoofdonderzoeker.

EC Onderzoek vraagt om minstens eenmaal de volledige GCP-training georganiseerd door de Groep Biomedische Wetenschappen KU Leuven te volgen. Bovendien is er de mogelijkheid om enkel het examen af te leggen zonder opnieuw de volledige dag training te moeten doorlopen. EC Onderzoek aanvaardt momenteel ook certificaten die verkregen zijn na het volgen van een online training die goedgekeurd is door Transcelerate.

Sjabloon Transcelerate

Laatste aanpassing: 4 januari 2023