Vrijwilliger vzw ’n Witte Roos

In UZ Leuven zijn enkele vrijwilligers actief die een streelzachte massage geven aan patiënten. We willen graag dat aanbod verder uitbouwen en zoeken vrijwilligers die bereid zijn een opleiding te volgen bij vzw ’n Witte Roos om daarna in UZ Leuven aan de slag te gaan.

Sinds 2005 biedt de vzw ’n witte Roos gratis in ziekenhuizen in Vlaanderen de ‘Zorg-herbalanceringsmassage’ aan bij kankerpatiënten. Deze streelzachte massagetechniek van de voeten, onderbenen, handen, onderarmen en gelaat wordt aan het bed van de patiënt aangeboden en heeft als doel de spanning en stressfactoren te milderen.

In de toekomst willen we dit wellness-moment ook aanbieden aan andere patiënten. De vzw ’n witte Roos is daarom op zoek naar bijkomende vrijwilligers om het team in UZ Leuven campus Gasthuisberg te versterken.

Na het volgen van een specifieke opleiding, kun je als vrijwilliger iedere week of elke 14 dagen één voormiddag actief zijn in het ziekenhuis op de diverse afdelingen. De opleiding om deze zorg-herbalanceringsmassage te kunnen toepassen wordt door vzw ’n witte Roos georganiseerd. 

Interesse?

Laatste aanpassing: 29 september 2022