Maak een afspraak

Symptomen

De belangrijkste symptomen van een stressfractuur zijn:

  • Pijn tijdens en vaak ook na het sporten.
  • PIjn bij dagdagelijkse activiteiten bij ernstige breuk.

Typisch bij een stressfractuur is dat het letsel soms niet direct zichtbaar is op de eerste röntgenfoto, waardoor vaak een nieuwe foto wordt genomen bij blijvende klachten en vermoeden van een stressfractuur.

Acute fracturen

Een breuk in scheen- of kuitbeen kan ook plots ontstaan, als gevolg van een acuut (plotseling) letsel, zoals laten vallen van een zwaar voorwerp, een val of een sportletsel.

Lees meer over acute breuken.

Behandeling

U vindt hier een aantal mogelijke behandelingen voor deze aandoening. Na de diagnose kiest uw arts, samen met u en de andere artsen van het team, de beste oplossing voor u. Uw behandeling kan dus afwijken van de hieronder voorgestelde therapie(ën).

Onderzoeken en diagnose

Bij (vermoeden van) deze aandoening voeren we een of meerdere onderzoeken uit.

  • Klinisch onderzoek naar een lokaal zeer drukgevoelige zone in pees.
  • Röntgenstralen of RX-stralen worden door bepaalde weefsels in het lichaam tegengehouden. Stralen die door het lichaam gaan, worden gebruikt om een beeld te maken van weefsels: het röntgenbeeld.

  • Röntgenstralen genereren gedetailleerde dwarsdoorsneden van een lichaamsregio welke de computer omzet in beelden in andere ruimtelijke vlakken en in driedimensionale beelden.

  • Aandoeningen van skelet opsporen via een ingespoten speurstof (tracer) gevolgd door een scan. Kan ook doorbloeding van skelet in beeld brengen om ontstekingen op te sporen.