Initiatieven van UZ Leuven Charity

Er zijn tal van lopende initiatieven om de zorg in UZ Leuven warmer, persoonlijker en toegankelijker te maken. Uw steun helpt u om dit soort activiteiten en projecten te blijven realiseren.

Verwenmomenten

Op heel wat afdelingen leggen onze medewerkers hun patiënten graag in de watten. Zo kwamen er al een verwenkapper en een fotograaf langs en worden patiënten af en toe verrast met heerlijke wafels of pannenkoeken. Uw steun helpt om deze warme initiatieven op een meer regelmatige basis te organiseren.

Help mee afscheid warm en waardig te maken

Patiënten die palliatief zijn, voelen – ondanks de ziekenhuiscontext – soms de nood om nog iets in het leven te kunnen vieren en te beleven. Omdat details er vaak toe doen, ontstond bij het palliatief supportteam het idee om een ‘gelegenheidskoffer’ met allerlei feestmateriaal samen te stellen. 

Zo kan een eenvoudige ruimte of een ziektebed meteen iets feestelijks krijgen. Het team wil ook graag een luisterverhaal ontwikkelen om kinderen op een zachte manier uit te leggen wat sterven betekent.

Breng variatie tijdens een lang ziekenverblijf

Wie enkele maanden in campus Pellenberg moet revalideren, mist de alledaagse dingen van thuis het meest. Daarom doen ze in het revalidatiecentrum extra moeite om de sfeer familiaal te houden. De keuken organiseert een zomerse barbecue waar ook de familie van de revalidant hartelijk welkom is of een thema-avond die het restaurant in een Zuiderse sfeer onderdompelt. Help mee om deze leuke initiatieven te ondersteunen.

Steun UZ Leuven Charity

Schenkt u op jaarbasis minstens 40 euro, dan hebt u recht op een fiscaal attest en een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. U ontvangt uw attest in de maand maart van het jaar na uw gift. 

Steun nu
Laatste aanpassing: 23 oktober 2023