Steun UZ Leuven als bedrijf of organisatie

Wilt u met uw bedrijf bijdragen aan warme zorginitiatieven of onderzoek binnen UZ Leuven? Onze adviseur schenkingen maakt u wegwijs in het aanbod en presenteert u de mogelijkheden om samen met UZ Leuven grenzen te verleggen voor onze patiënten.

Hoe kunt u steunen?

Schenken

De meest voor de hand liggende manier om UZ Leuven of een specifiek fonds of project te steunen, is via een schenking

Voor een bedrag tot en met 10.000 euro kan dat via een gewone storting, voor hogere bedragen tekent u voorafgaandelijk een intentieverklaring. Neem in beide gevallen vooraf zeker contact op met onze adviseur schenkingen.

Is er een project of domein dat uw bedrijf nauw aan het hart ligt waarvoor nog geen fonds of project bestaat? Dan kunt u ervoor kiezen om dat permanent te steunen door zelf een fonds op te richten. Dat fonds draagt een door u gekozen naam en vereist een startkapitaal van 25.000 euro. De fondsbeheerder houdt u op de hoogte van de vorderingen die u mee mogelijk maakt.

Leerstoel oprichten

Wilt u of uw bedrijf een ambitieus onderzoeksproject steunen? Wilt u onze meest getalenteerde specialisten en hun medewerkers aanmoedigen en zo uw belangstelling voor kennisoverdracht in het licht stellen? Dan kunt u een leerstoel oprichten.

Met een schenking of sponsoring van 70.000 euro per jaar kunt u een leerstoel oprichten. Die loopt minimum 3 jaar.

Organiseer een evenement

Zijn uw collega’s of werknemers enthousiast om een benefietactie te organiseren in het bedrijf? De dienst Fondsenwerving van de KU Leuven ondersteunt u graag bij de organisatie ervan en zorgt ervoor dat het volledige opgehaalde bedrag terechtkomt bij het goede doel van uw keuze.

 

Met de collega’s zetten we heel wat benefietacties op – van een beklimming van de Stelvio en een barbecue tot een bingoavond en druk bijgewoond bedrijfsfeest.
Peter Schepers, productieleider bij voedingsbedrijf Deliva dat een indrukwekkend bedrag inzamelde voor diabetes-onderzoek

​"Mijn dochter lijdt aan diabetes, vandaar dat we beslisten om het onderzoek naar deze ziekte te steunen. Met de collega’s zetten we heel wat benefietacties op – van een beklimming van de Stelvio en een barbecue tot een bingoavond en druk bijgewoond bedrijfsfeest. We zijn uiterst tevreden met de meer dan 21.000 euro die we inzamelden en kunnen schenken aan de laboratoria waar professor Chantal Mathieu en haar team onderzoek voeren naar type 1-diabetes."

Laatste aanpassing: 30 augustus 2023