Nieuwbouw psychiatrie

Het nieuwe gebouw voor de afdelingen psychiatrie maakt daardoor gespecialiseerde diagnostiek en behandeling mogelijk voor zowel ambulante als gehospitaliseerde patiënten.
Nieuwbouw psychiatrie glazen dak

Bovenop het nieuwe ondergrondse parkeergebouw

Deze nieuwbouw is 9.500 vierkante meter groot en staat bovenop het nieuwe ondergrondse parkeergebouw. Het gebouw sluit aan op de wandelstraat die naar de latere nieuwe ontvangsthal leidt. Op die manier kunnen patiënten en bezoekers vlot hun weg vinden naar de consultatie en het daghospitaal.

Midden 2014 namen alle patiënten en teams hun intrek in het gebouw.

Veilige en aangename omgeving

In nauwe samenwerking met artsen, verpleegkundigen, therapeuten en ondersteunende diensten werd de voorbije jaren vorm gegeven aan een gloednieuwe setting. Het nieuwe gebouw voor de afdelingen psychiatrie maakt daardoor gespecialiseerde diagnostiek en behandeling mogelijk voor zowel ambulante als gehospitaliseerde patiënten.

Er is veel aandacht besteed aan het creëren van een veilige en aangename omgeving voor patiënten en een overzichtelijke en technisch goed uitgebouwde werkomgeving voor onze medewerkers.

Patio met glazen dak

Het opvallendste element is de patio met een openschuifbaar glazen dak waarrond het gebouw ontworpen is. Op die manier hebben de patiënten een eigen geklimatiseerde buitenruimte waar ze de nodige beweging en ontspanning vinden.

Cijfers

  • Start bouw: 2011
  • Einde werken: 2014
  • 9.500 m²
  • 90 hospitalisatiebedden
  • 25 dagplaatsen

 

Nieuwbouw psychiatrie

Meer info

PDF
Nieuw bouw psychiatrie
PDF - 239.15 Kb
Laatste aanpassing: 8 januari 2021