Overnachten in Leuven en omgeving tijdens uw bestralingsbehandeling

Overweegt u of uw familie om tijdens de duur van de behandeling in de omgeving van het ziekenhuis te verblijven?

Tijdens de radiotherapie wordt u dagelijks in het ziekenhuis verwacht. Dit vraagt een hele organisatie om er iedere keer opnieuw te geraken. De meeste ziekenfondsen en/of sociale dienst van de gemeente kunnen u helpen bij het dagelijks transport. Voor meer informatie over vervoer kunt u hier terecht.

Misschien overweegt u of uw familie daarom de mogelijkheid om tijdens de duur van de behandeling in de omgeving van het ziekenhuis te verblijven.

Overnachten in Leuven en omgeving

Op de website van de stad Leuven staat een uitgebreid aanbod aan overnachtingsmogelijkheden in het Leuvense zoals bed and breakfast, hotel, jeugdherberg, ...

Verblijf voor familie van UZ Leuven patiënten

Om familieleden of ambulante patiënten de mogelijkheid te bieden in de nabijheid van het ziekenhuis te overnachten, heeft UZ Leuven het 'verblijf voor familie' opgericht. Dit verblijf bestaat uit een- en tweepersoonskamers.

Lees meer over verblijf voor familie.

Ambulante patiënten

In het familieverblijf kunnen uitzonderlijk ook patiënten verblijven. Om in aanmerking te komen om als patiënt in het familieverblijf te overnachten moet u wel rekening houden met de volgende aspecten:

  • Het verblijf biedt geen faciliteiten aan zoals een aangepast bed, verzorging, hotelservice, medische of psychosociale begeleiding...
  • Doen er zich toch medische problemen voor, dan wordt u dadelijk via de spoedafdeling opgenomen. Buitenlandse patiënten moeten vooraf de mogelijkheid tot (onverwachte) ziekenhuisopname laten opnemen in hun ziekteverzekering.
  • Wij vragen u te laten bijstaan door een familielid, bij voorkeur als medegast in het verblijf. Als dit onmogelijk is, wordt verwacht dat de begeleider onmiddellijk oproepbaar én beschikbaar is.

U doet best een aanvraag via de dienst sociaal werk van de bestralingsafdeling, maar u kunt dit ook zelf regelen.

Meer informatie

Vraag een sociaal werker.

Laatste aanpassing: 24 januari 2020