Prijs Juliette Vander Schueren

De Prijs Juliette Vander Schueren wordt uitgereikt aan projecten in de verpleeg- en vroedkunde die bijdragen aan de patiëntvriendelijkheid en -veiligheid in UZ Leuven.

Twee competities, vier prijzen

Er zijn twee competities: een competitie voor praktijkprojecten en een competitie voor onderzoeksprojecten. In beide competities wordt telkens een prijs uitgereikt. Daarnaast is er een publieksprijs en een creativiteitsprijs.

 

De Prijs Juliette Vander Schueren is een interne competitie en wordt alleen uitgereikt aan medewerkers van UZ Leuven.

Criteria

Projecten moeten voldoen aan bepaalde criteria en worden beoordeeld op innovatief karakter, bijdrage tot de praktijk en de degelijkheid van de methode en uitwerking.

Jury 2023

De juryleden die de deelnemende projecten van 2023 zullen beoordelen, zijn Sabine Gryp, prof. dr. Bernadette Dierickx De Casterlee, Karine Philippaerts, prof. dr. Dirk De Ridder, Karel Op de Beeck, em. prof. dr. Rene Westhovens en Silke Apers.

De wedstrijd is een unieke kans om je onderzoek onder de aandacht te brengen en om bij te leren van anderen. Op die manier kun je je onderzoek verfijnen zodat het bijdraagt aan verpleegkundig onderzoek en een verhoogde kwaliteit van patiëntenzorg.
Jeff Bosteels - winnaar 2022

Winnaars van afgelopen jaren

De winnaars van de laatste twee jaren zijn: 

2022

2021

  • Innovatie en kwaliteitsverbetering + publieksprijs: Implementatie van een verpleegkundige postoperatieve raadpleging na chirurgie voor borstkanker – Mieke Dieu met verpleegkundige equipe E612, Rani Vanhoudt, VS borstoncologie
  • Creativiteitsprijs: Oka verpleegkundigen bezoeken patiënten op hospitalisatieafdelingen: Op naar een warmere zorg, ook vanuit het operatiekwartier! – Gert Vanwezer en Caroline Schalkens
Laatste aanpassing: 16 maart 2023