Film

Niet alles wat geen nut heeft, heeft geen zin.

Niet alles wat geen nut heeft, heeft geen zin.
Video ter gelegenheid van de Dag van de Spirituele Zorg 2022

De bovenstaande verzen van dichter Stijn De Paepe werden in het voorjaar druk gedeeld op de sociale media na zijn veel te vroege overlijden. De woorden staan haaks op onze hedendaagse beleving van wat zinvol is. ‘Zinvol’ en ‘nuttig’ zijn synoniemen geworden. ‘Nuttig’ betekent dan meetbare dingen doen.

Ieder jaar organiseert de pastorale dienst de 'Dag van de Spirituele Zorg', een dag waarop spirituele zorg als onderdeel van de totaalzorg in de kijker wordt gezet. Dit jaar staat 'zin-spiratie' of het 'zinvolle' als thema centraal. Naar aanleiding van dit thema werd er twee zorgverleners bevraagd over hoe zij 'zin' ervaren doorheen hun job.

Indien u graag de gehele interviews bekijkt kan u dat hier doen.

Count your Blessings

Count your Blessings
Video ter gelegenheid van de Dag van de spirituele zorg 2020

‘Je zegeningen tellen’. Je hoort dit niet meer zo vaak.

Het heeft te maken met dankbaar in het leven staan. Het betekent oog hebben voor al het goede dat er is. Het is ook beseffen dat je niet alles in de hand hebt. Niet alles is ‘maakbaar’. Vaak hebben we grootse plannen, maar worden die bruusk doorkruist door de realiteit. Op zo’n momenten zijn het de kleine dingen die er echt toe doen.

Dit ervaren we in deze coronatijden meer dan ooit tevoren. Niet het verre reizen hebben we zo gemist, wel de knuffels van al wie ons dierbaar is.

Samen met de werkgroep ‘spirituele dimensie in de zorg’ promoot de pastorale dienst spirituele zorgverlening als onderdeel van integrale zorgverlening in UZ Leuven.

Laatste aanpassing: 28 augustus 2023