Een kunstroute langs de beelden van Willy Peeters

Met deze kunstroute ga je langs 11 locaties in de ruime omgeving van Leuven. In de bijhorende 11 audioverhalen hoor je de kunstenaar aan het woord. Hij neemt je mee in de anekdotiek achter de uitwerking van de beelden.

Beleef Brons in Leuven: Een kunstroute langs de beelden van Willy Peeters.

Op 22 augustus 2023 overleed beeldhouwer Willy Peeters. Sinds 18 april, zijn verjaardag, brengen zijn familie en vrienden zijn werken in en rond Leuven extra onder de aandacht en lanceren ze de audioroute: Deze kan je op volgende link beluisteren: ‘Beleef brons in Leuven: Een kunstroute langs de beelden van Willy Peeters.’

Twee maanden voor zijn overlijden stapte Willy met een groep vrienden de fiets op. Ze maakten een tocht langs verschillende van zijn publieke beelden in en rond Leuven. Goede vriendin en interviewster Kris Verhaegen was mee en Tom Bessemans sleurde alle nodige opname-apparatuur mee op de fiets.

Er zijn heel wat van Willy Peeters’ kunstwerken terug te vinden in het Leuvense straatbeeld. Met deze kunstroute vervolg je je (fiets)pad langs 11 locaties in de ruime omgeving van Leuven. In de bijhorende 11 audioverhalen hoor je de kunstenaar aan het woord. Hij neemt je mee in de anekdotiek achter de uitwerking van de beelden, de aanleiding van de opdrachten en de symboliek en verhalen die verscholen liggen in het brons - of er soms letterlijk uit spatten.

Naast de aparte audioverhalen is er ook een podcast uitgewerkt waarin je het volledige verhaal achter de kunstwerken kan beluisteren.  

Dit is een initiatief van een stel vrienden van Willy en kwam tot stand in samenwerking met zijn dochter en met ondersteuning van Visit Leuven. 

Laatste aanpassing: 26 april 2024