Investeren in netwerken: supraregionale samenwerking

Next generation sequencing (NGS) 

Voor de nieuwe technologie next generation sequencing (NGS), een test die nagaat of er genafwijkingen aanwezig zijn in kankercellen, werkt UZ Leuven bijvoorbeeld samen met 14 andere ziekenhuizen.  Zo heeft een patiënt de garantie dat hij binnen dat netwerk altijd dezelfde kwaliteitsvolle dienstverlening krijgt voor NGS, onafhankelijk van het ziekenhuis waar de diagnose of behandeling plaatsvindt.

Oncologisch netwerk en traumacentrum

Samen met Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen, H.-Hartziekenhuis Lier, AZ Diest, AZ Sint Maarten (Mechelen/Duffel), AZ Jan Portaels (Vilvoorde) en het Imeldaziekenhuis  (Bonheiden) richtte UZ Leuven het supraregionale oncologische netwerk Vesalius op. Dat moet ervoor zorgen dat  de zorgverlening voor patiënten met kanker altijd op topniveau blijft dankzij een uitwisseling van de beste krachten en nieuwste inzichten. De samenwerking voor zware traumapatiënten kreeg vorm in een traumanetwerk, waarin UZ Leuven als een level 1-traumacentrum garandeert dat een gespecialiseerd team de klok rond paraat staat voor de opvang van patiënten na een zwaar ongeval.

Hartcentrum

De cardiologen van UZ Leuven gingen een samenwerking aan met AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol en AZ Turnhout. Dat leidde tot het succesvolle Hartcentrum, dat van start ging in februari 2014 en ondertussen meer dan 3.000 patiënten per jaar uit de Kempense regio behandelt.

Laatste aanpassing: 24 januari 2020