Investeren in medische innovatie: traumatologie

UZ Leuven is het eerste erkende level 1-traumacentrum van België. Als universitair traumacentrum wil de dienst de best mogelijke zorg garanderen voor alle slachtoffers van een ongeval, waarbij snel ingrijpen meestal cruciaal is. Dat kan dankzij de aangepaste hightechinfrastructuur en het gespecialiseerde traumateam.

De spoedgevallendienst ligt vlakbij het operatiekwartier, waarvan altijd minstens één zaal wordt vrijgehouden. Op die manier kunnen slachtoffers van een zwaar ongeval snel en adequaat geholpen worden. Ook lichtgekwetsten, bejaarden met valkwetsuren en kinderen die een ongeluk hadden, krijgen de beste zorg in UZ Leuven.

Het Leuvense traumacentrum ijvert voor een Vlaams netwerk voor traumatologie, om zo het aantal doden na een verkeersongeval drastisch te laten dalen. UZ Leuven wil daarin pionier zijn en neemt initiatieven om een dergelijk netwerk op poten te zetten. Ook in de zorg voor ongevallenslachtoffers wil UZ Leuven de rol opnemen van referentiecentrum, waar de kwaliteit constant met nieuwe inzichten wordt getoetst en verbeterd.

Laatste aanpassing: 24 januari 2020