UZ Leuven steekt een kaarsje aan voor elke afdeling

18 november 2020

Op donderdag 19 november steekt UZ Leuven aan de ingang van het ziekenhuis 68 grote kaarsen aan, één voor elke hospitalisatieafdeling. Een delegatie van medewerkers van verschillende diensten zal gespreid over een half uur de kaarsen komen aansteken. Met de actie wil de pastorale dienst van UZ Leuven licht en hoop brengen in de moeilijke tijden voor het ziekenhuis.

Het aantal opgenomen COVID-19-patiënten blijft hoog. De nieuwe piek in de pandemie legt druk op alle hospitalisatieafdelingen, die hun werk niet zoals gewoonlijk kunnen doen, en op de patiënten, die geen bezoek mogen ontvangen of langer moeten wachten op een ingreep. Om iedereen een hart onder de riem te steken, organiseert de pastorale dienst op donderdag 19 november een coronaproof editie van hun jaarlijkse evenement ‘light a candle’.

Tussen 17 en 18 uur zullen medewerkers van verschillende diensten 68 grote kaarsen aan steken, één kaars voor elke hospitalisatieafdeling. Daarnaast kunnen passanten ook kleine kaarsjes aansteken.

Laatste aanpassing: 9 augustus 2022