Transplantoux blaast 15 kaarsjes uit

9 maart 2023
Transplantoux blaast 15 kaarsjes uit met een bijzondere editie van het Transplantoux TIME TO MOVE symposium op 11 maart. Deze vereniging fietst elke twee jaar de Mont Ventoux op met enthousiaste getransplanteerden en hun omgeving.

Het symposium staat in het teken van het vijftienjarige bestaan van Transplantoux. Op het programma staan lezingen door medische en wetenschappelijke experts en getuigenissen van patiënten. Drie grote clusters verdelen het programma van deze feesteditie: voeding, psychosociale aspecten en beweging voor en na een transplantatie. Daarnaast is er ook ruimte om terug te blikken op 15 jaar Transplantoux en stil te staan bij de toekomst van de organisatie.

 

Droom van een transplantatiepatiënt 

Transplantoux werd in 2008 opgericht toen niertransplantatiepatiënt Lucien de droom had om de Mont Ventoux met de fiets te beklimmen. Professor Diethard Monbaliu beloofde mee te gaan wanneer Lucien daadwerkelijk de berg zou beklimmen. Uit deze inspirerende ervaring werd een heus project geboren: elke twee jaar wordt deze uitdaging georganiseerd voor enthousiaste getransplanteerden en hun omgeving. De naam Transplantoux komt dan ook van de samensmelting Transplantatie + Ventoux. Transplantoux organiseert ook een groot aanbod aan laagdrempelige sportieve en socio-culturele activiteiten voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij orgaantransplantatie.

Speciale editie

Het TIME TO MOVE symposium belooft een speciale editie te worden. Het symposium wordt elk jaar georganiseerd met afwisselend een internationale Engelstalige of een lokale Nederlandstalige focus. Bij het internationale symposium ligt de focus meer op onderzoek, terwijl bij het lokale symposium de patiënten meer aandacht krijgen. Dit jaar vindt de Nederlandstalige editie plaats en staan de patiënten in de belangstelling. Als kers op de taart zal er tijdens het symposium een sponsorbeurs plaatsvinden waarbij iedereen de kans krijgt kennis te maken met de sponsors en partners van vzw Transplantoux.

 

Het symposium vindt plaats op zaterdag 11 maart te Leuven.

 

Meer weten?

Lees meer over Transplantoux.

Lees meer over het symposium.

Laatste aanpassing: 23 oktober 2023