Reinert (29)

1 oktober 2020

Hij draagt een helm onder de arm zoals alleen rasechte motards dat kunnen, en hij heeft nog het motardpak aan waarmee hij hier aangekomen is. Hij bracht zijn vriendin op de achterzit van de motor naar spoed. Ze is 26, komt uit Togo en is pril zwanger.

Reinert: “Gisteren kregen we het blijde nieuws dat we een kind verwachten, mijn vriendin is drie weken zwanger. Blij dat we zijn! Ze was al een tijdje gestopt met de pil, dus we keken ernaar uit. Maar vannacht kreeg ze zware krampen en rugpijn, en de gynaecoloog vond dat ernstig genoeg om haar naar het ziekenhuis te verwijzen."

Wat doe je voor werk?
Reinert: “Door corona zijn we allebei werkloos geworden. Ik was leraar Nederlands en gaf privéles aan studenten en mensen in Brussel die Nederlands wilden leren, omdat ze bijvoorbeeld een job ambiëren waarbij kennis van het Nederlands vereist is. Maar door de corona­crisis kwam er steeds minder werk voor privéleraren en werd ik ten slotte werkloos. Nu wil ik starten met een opleiding klasmanagement, omdat ik uiteindelijk toch het liefst van al voor de klas zou staan. Dat is ook interessanter voor de werkzekerheid.” 
 

En nu is ze binnen op spoed en zit ik hier te wachten op nieuws. Het is ons eerste kind en ik ben bang, vooral omdat we nog niet precies weten wat er aan de hand is. We waren al helemaal in de stemming, maakten al plannen ... Een beetje voorbarig misschien.” 
 

Door corona werden we allebei werkloos

“Ik heb mijn vriendin op de academie leren kennen. Ze volgde er Nederlands. Niet bij mij, maar ze viel me wel op. Ze was sociaal werkster in Sint-Gillis, een mooie maar arme gemeente. Uiteindelijk werd haar contract niet meer verlengd. Maar goed, nu ze zwanger is zouden we dat risico, onder andere vanwege corona, toch niet genomen hebben.”

Allebei werkloos, dat is niet leuk.
Reinert: “Nee, zeker niet qua inkomen. Een geluk bij een ongeluk is dat ik nu meer tijd heb om te studeren, en zij is een bezige bij en werkt aan allerlei kleine projecten. Al brengt dat voorlopig niet veel op. Een kind is in deze omstandigheden een financiële uitdaging, maar daar hebben we vrede mee genomen. Het is meer dan welkom.”

Zijn jullie fervente motorrijders? Dat wordt moeilijk met een kind.
Reinert: “Ik ben een motorfanaat en zij, zij rijdt mee (lacht). Maar ik was toch al van plan om een auto te kopen. Niet dat ik mijn motor zal inruilen voor een auto, het wordt een en-enverhaal. Iedereen gelukkig!”

Reinert en zijn vriendin kregen later slecht nieuws.

(Tekst: Jan Van Rompaey)
 

Ons ziekenhuis is een dorp in de stad. Jan Van Rompaey trok in coronatijden naar de spoedgevallendienst van campus Gasthuisberg. Om er te luisteren naar gewone en bijzondere verhalen van mensen die er verzeild geraken.

Graag meer lezen?

Alle verhalen uit Dorp in de stad van de voorbije jaren vind je hier.

Bekijk alle verhalen
Laatste aanpassing: 16 maart 2023