Karolien (41)

9 september 2022

Geveld door het syndroom van Guillain-Barré, een auto-immuunziekte. Binnenkort kan Karolien weer haar leven verderzetten, zij het met minder sport dan voorheen.

“Sport is mijn leven, ik turn al sinds mijn 3 jaar. Ik werk als research project manager. Daarnaast was ik gedreven bezig met volleybal, turnen, squashen en surfen. Maar dat is allemaal stilgevallen toen ik, na een buikgriep, door mijn benen zakte. Gelukkig werd de diagnose van een auto-immuunziekte net op tijd gesteld. Mijn spierkracht keert nu langzaam terug. Ik geef mezelf dan ook voor meer dan 100 procent in de therapieën hier in het revalidatie­centrum.”
 

“Omdat ik opnieuw naar het werk wil fietsen, krijg ik specifieke fietstraining. Voorlopig moet ik helaas nog veel op anderen steunen. Om me te komen ophalen op vrijdag bijvoorbeeld, of om te zorgen dat mijn ijskast gevuld is. Ik krijg veel hulp van mijn vriendenkring, en ook mijn moeder en zus staan altijd paraat, maar er zijn moeilijke momenten."

"Deze week was er een domper: de arts liet merken dat ik een plateau bereikt heb. Volleybal spelen en joggen in het bos zitten er misschien nooit meer in. Gelukkig krikten mijn volleybalvrienden mijn zelfvertrouwen op met hun suggestie dat ik nog altijd training kan geven. Ze zoeken mee naar hoe ik maximaal betrokken kan blijven en dat doet me echt goed.”

(Tekst Ria Goris)

Onze reporter trekt naar de groene bossen van revalidatiecentrum Pellenberg en meet de hartslag van de mensen die hier revalideren. In deze editie praten we met patiënten over moed. Want als het leven een dramatische wending neemt, is er moed nodig om nieuwe kansen te zien. 

Laatste aanpassing: 9 september 2022