Inloophuis Leuven biedt warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten

1 december 2022
Als kanker je leven of dat van een dierbare doorkruist, zit je wellicht met veel emoties, vragen en noden. In het Inloophuis kun je terecht voor een luisterend oor. Wie je ook bent, welke weg je ook afgelegd hebt, de deur staat voor je open. Je kunt er ook terecht voor extra informatie en ondersteuning.

Je vindt het Inloophuis in het hart van Leuven, in de Leopold I-straat 33, tussen de Bondgenotenlaan en het Ladeuzeplein.

Een warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Een actief steunpunt waar je vragen en zorgen kan delen.

Een Inloophuis biedt mensen die geconfronteerd worden met kanker een zichtbare, veilige en laagdrempelige plek middenin de eigen stad of regio. Bezoekers zijn welkom zonder afspraak of verwijsbrief. Ze ervaren er geborgenheid en verbondenheid en delen ervaringen of zorgen met lotgenoten of ondersteuners.

UZ Leuven en het Leuven Kankerinstituut zijn blij met dit initiatief. We nodigen mensen die geconfronteerd worden met kanker graag uit om een kijkje te nemen op de website van het Inloophuis.

Het huis

Het Inloophuis bevindt zich in het hart van de stad, in de rustige Koning Leopold I-straat nummer 33, tussen het Ladeuzeplein en de Bondgenotenlaan.

Bezoekers zijn welkom op de ruime benedenverdieping van het huis. Na een grondige opknapbeurt kreeg het Inloophuis een uitnodigende, stijlvolle en warme inrichting.

Het huis is goed toegankelijk en bezoekers met een fysieke beperking kunnen (waar nodig) rekenen op een helpende hand.

Naar de site van het Inloophuis

Gerelateerd

Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Nieuwe genetische afwijking en therapeutisch doelwit bij zeldzame lymfeklierkanker ontdekt

13 augustus 2021
Onderzoekers van UZ Leuven en KU Leuven hebben een nieuwe genetische afwijking ontdekt die aan de basis ligt van een zeldzaam type lymfeklierkanker. De ontdekking opent nieuwe perspectieven voor een betere behandeling.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Singlecell-techniek baant weg voor biomerker immuuntherapie borstkanker

6 mei 2021
Leuvense onderzoekers ontdekten een manier om bij borstkankerpatiënten in een vroeg stadium te voorspellen of immuuntherapie zal aanslaan. Tumorweefsel van 40 patiënten werd onderzocht voor en na een eerste behandeling met anti-PD1- immuuntherapie. 1 op de 3 patiënten vertoonde een respons.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

UZ Leuven, LKI en IFPC herhalen succesvolle opleiding voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten

16 oktober 2019
Op dinsdag 15 oktober ging in UZ Leuven de tweede specifieke opleiding van start voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten. UZ Leuven en het Leuvens Kankerinstituut (LKI) werken daarvoor samen met het Institute For Professional Care (IFPC). Nieuw in deze lessenreeks is dat ook kappers nu kunnen deelnemen.
Lees meer
Laatste aanpassing: 16 maart 2023