Inloophuis Leuven biedt warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten

1 december 2022
Als kanker je leven of dat van een dierbare doorkruist, zit je wellicht met veel emoties, vragen en noden. In het Inloophuis kun je terecht voor een luisterend oor. Wie je ook bent, welke weg je ook afgelegd hebt, de deur staat voor je open. Je kunt er ook terecht voor extra informatie en ondersteuning.

Je vindt het Inloophuis in het hart van Leuven, in de Leopold I-straat 33, tussen de Bondgenotenlaan en het Ladeuzeplein.

Een warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Een actief steunpunt waar je vragen en zorgen kan delen.

Een Inloophuis biedt mensen die geconfronteerd worden met kanker een zichtbare, veilige en laagdrempelige plek middenin de eigen stad of regio. Bezoekers zijn welkom zonder afspraak of verwijsbrief. Ze ervaren er geborgenheid en verbondenheid en delen ervaringen of zorgen met lotgenoten of ondersteuners.

UZ Leuven en het Leuven Kankerinstituut zijn blij met dit initiatief. We nodigen mensen die geconfronteerd worden met kanker graag uit om een kijkje te nemen op de website van het Inloophuis. 

Het huis

Het Inloophuis bevindt zich in het hart van de stad, in de rustige Koning Leopold I-straat nummer 33, tussen het Ladeuzeplein en de Bondgenotenlaan. 

Bezoekers zijn welkom op de ruime benedenverdieping van het huis. Na een grondige opknapbeurt kreeg het Inloophuis een uitnodigende, stijlvolle en warme inrichting.

Het huis is goed toegankelijk en bezoekers met een fysieke beperking kunnen (waar nodig) rekenen op een helpende hand.

Naar de site van het Inloophuis

Gerelateerd

Laatste aanpassing: 7 juni 2023